Slik gikk det med Norwegian i 1. kvartal

Børs

Norwegian Air Shuttle melder om et resultat etter skatt på minus 1.489,4 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot minus 46,2 millioner kroner i samme periode året før.Ifølge TDN Finans var det ventet et resultat på minus 1.654 millioner kroner.Resultat per aksje ble minus 16,4 kroner, mot minus 0,7 kroner ved samme korsvei i fjor. Forventningen var minus 12,13 kroner.Resultatet før skatt ble minus 1.977,5 millioner kroner, sammenlignet med minus 515,1 millioner kroner i fjor og ventet minus 2.211 millioner kroner.Driftsresultatet ble minus 1.458,6 millioner kroner, mot minus 2.226,4 millioner kroner året før og ventet minus 1.371 millioner kroner.Kontantstrømmen fra driften var på minus 221 millioner kroner, mens kontanstrømmen fra finansieringsaktiviteter var på minus 987 millioner kroner. Kontantstrømmen fra investeringsaktiviteter var på 2.462,3 millioner kroner.Samlet gikk selskapet, inkluderte nettoprovenyet fra emisjonen på 2.907,2 millioner kroner, ut av kvartalet med kontanter og tilsvarende likvider på 3.150,8 millioner kroner. Driftsinntektene beløp seg til 7.991,6 millioner kroner, sammenlignet med 6.992,7 millioner kroner i 1. kvartal 2018. Forhåndstipset lød på 8.113 millioner kroner.Onsdag kveld meldte selskapet at det har fått utsatt levering av enda flere nye fly fra Boeing og Airbus.- Vi ser en positiv utvikling på flere områder dette kvartalet, til tross for 737 MAX-problemene. Vi har iverksatt en rekke tiltak for å forbedre lønnsomheten ved å redusere kostnader og øke omsetningen. Dette innebærer optimalisering av selskapets basestruktur og rutenettverk for å effektivisere driften, samt avhende fly og utsette flyleveranser. Vårt interne kostnadsreduksjonsprogram vil også bidra til øke lønnsomheten fremover. Samtidig ser utviklingen de kommende månedene lovende ut i form av bookinger, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en kommentar.Selskapet gikk ut av 1. kvartal med kortsiktige- og langsiktige lån på tilsammen 64,8 milliarder kroner. Her er rapporten og presentasjonen.

Norwegian
norwegian air shuttle
Nyheter
Børs