Småsparere laster opp i skadeskutt bankaksje

Har nettokjøpt aksjer for 800 mill.

Den siste tiden har flere nordiske og internasjonale banker fått hard medfart. Anklager om blant annet hvitvasking og innsidehandler har rammet bankene hardt.En av disse er svenske Swedbank, som er anklaget for hvitvasking, bedrageri og brudd på regler for innsideinformasjon. Forrige onsdag gjennomførte svenske økokrim, Ekobrottsmyndigheten, et razzia mot bankens hovedkontor utenfor Stockholm. Dagen etterpå fikk Swedbank-sjefen sparken.Kundene i nettmegleren Nordnet virker allikevel ikke å være skremt over anklagene mot banken. Ifølge investeringsøkonom Mads Johannesen i Nordnet har deres kunder den siste tiden hamstret aksjer i Swedbank.- Swedbank har den siste tiden vært ute i hardt vær. Anklager om brudd på innsidelovgivingen, razzia av deres hovedkontorer og ledelsesavgang er bare noe av de negative nyhetene som har kommet fra selskapet i mars måned. Våre kunder har derimot tro på at dette er forbigående og har kjøpt aksjer med begge hender under kursraset som har pågått siste tiden, sier Johannesen til Hegnar.no.Ifølge investeringsøkonomen har deres kunder nettokjøpt Swedbank-aksjer for over 800 millioner kroner den siste tiden, som er svært mye for en enkeltaksje.- Med et samlet nettokjøp på over 800 millioner kroner den siste tiden, er dette en av de mest kjøpte og omsatte aksjene blant våre kunder på nordisk basis. Jeg tror kundene ser på dette som en billig inngang i et solid selskap som betaler gode utbytter, sier han videre.Siden midten av februar har Swedbank-aksjen falt over 35 prosent. Siden tirsdag forrige uke er nedgangen på over 20 prosent.