Solid børsoppgang i Japan og Kina

Uken starter med god stemning på de fleste av de asiatiske børsene.I Japan klatrer Nikkei 1,45 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 1,50 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger 1,12 prosent, og CSI 300-indeksen styrkes 1,22 prosent. Hang Seng i Hong Kong er opp 0,58 prosent.Kospi i Sør-Korea klatrer 0,49 prosent, mens S&P/ASX 200-indeksen derimot er ned 0,10 prosent, og Straits Times i Singapore svekkes 0,07 prosent.Årsakene er blant annet en sterk start på den amerikanske resultatsesongen, samt tegn på at USA og Kina nå ytterligere nærmer seg en handelsavtale.Fondssjef i Principal Global Investors, Binay Chandgothia, mener ifølge Bloomberg Nes nå at generelt bedre makroøkonomiske forhold nå begynner å påvirke den bredere økonomien.- Hvis det er tilfellet, og veksten tar seg opp, vil du også se et hopp i analytikernes forventninger og inntjeningen, som igjen vil bidra til å fortsette rallyet, sier han til Bloomberg.Wall StreetPilene pekte fredag oppover for de toneangivende amerikanske indeksene etter at storbanker sparket i gang resultatsesongen med overraskende sterke tall.Dow Jones endte opp 1,03 prosent til 26.412,35 poeng, mens S&P 500 klatret 0,66 prosent til 2.907,47 poeng. Nasdaq steg 0,46 prosent til 7,984,16 poeng.USAs største bank, JPMorgan Chase leverte sterke tall og slo forventningene med god margin. Aksjen endte opp 4,66 prosent.En annen storbank som la frem tall var Wells Fargo. Banken leverte resultater over forventningene på inntekter og inntjening, men skuffet på estimatene for netto renteinntekter. Etter å ha steget 2,2 prosent tidlig på dagen, endte aksjen ned 2,62 prosent til 46,49 dollar.