Solid opptur for Capesize

Capesize-ratene har nå steget rundt 160 prosent siden starten av april.

FILE -- In this Nov. 30, 2016 file photo, Iraq's Minister of Oil Jabar Ali al-Luaibi speaks to journalists prior to the start of a meeting of the Organization of the Petroleum Exporting Countries, OPEC, at their headquarters in Vienna, Austria. Iraq and Algeria said Thursday, May 11, 2017, that they support the extension of oil production cuts by OPEC and non-OPEC producers through the end of the year to try to boost prices. In a joint press conference Thursday in Baghdad by the oil ministers of the two countries, al-Luaibi said "there might be new ideas to be presented" at an OPEC meeting on May 25, without providing further details. (AP Photo/Ronald Zak, File) Ronald Zak
Børs

Baltic Dry-indeksen er mandag opp 2,7 prosent til 913 poeng, ifølge TDN Direkt.Capesize leder an med en oppgang på 7,1 prosent til 9.203 dollar per dag. Etter at Capesize-ratene bunnet ut i starten av april, har de steget med om lag 160 prosent.I sin ukentlige oppdatering skriver Cleaves Securities at Capesize-ratene har fått et løft på bakgrunn av økt aktivitet i Stillehavet. Nyheter om Brucutu-gruven er tilbake i drift, har også styrket sentimentet, og bringer tilbake 2,8% av Capesize-etterspørselen.Det ble fredag gjort fem Capesize-spotslutninger, der samtlige er for jernmalmfrakt. I tillegg ble det inngått et timecharter på 11-13 måneder for skipet "Fortune" til en dagrate på 17.800 dollar pr dag med CNR, ifølge TDN Direkt.Alle reisene går til Kina, der to går fra Australia, to går fra Brasil og en går fra Sør-Afrika.Panamax stiger 0,3 prosent til 9.513, mens Handysize og Supramax faller henholdsvis 0,6 og 0,4 prosent til 5.794 og 8.664.I skrivende stund er Golden Ocean opp hele 4,89 prosent til 50,85 kroner. Star Bulk Carriers er opp 1,25 prosent til 70,40 kroner, mens Jinhui Shipping stiger 3,62 prosent til 8,30 kroner.

golden ocean
baltic dry
capesize
tørrbulk
star bulk
jinhui shipping
cleaves securities
Nyheter
Børs