SpaceX henter penger

Etter fire måneder henter SpaceX nye 500 millioner dollar.

Elon Musk sitt romfartsselskap, SpaceX, henter nye 500 millioner dollar kun fire måneder etter sist runde.Pengene hentes i det selskapet søker å akselerere utviklingen av sin ambisiøse satsing på internett via satellitter, kalt Starlink, og andre rakett og romfartssatsinger.Det skriver Wall Street Journal. Musk har fortalt investorer i en årrekke at Starlink skal drive selskapets bunnlinje langt inn i fremtiden. Prosjektet er ikke kapital-lett ettersom estimater indikerer at Starlink prosjektet kan koste 10 milliarder dollar å lansere. Det er mer forståelig når det estimeres at prosjektet vil etter hvert bestå av 11.000 sammenkoblede satellitter som vil gi bredbånd over hele verden, ifølge WSJ.   Milliardær-kampSpaceX møter også konkurranse fra romfartsselskapet, Blue Origin, som eies av verdens rikeste mann, Jeff Bezos. I forrige uke lanserte Blue Origin en lignende plan for å sende opp mer enn 3.000 satellitter for å tilby internett.Musk responderte, i kjent stil, på Twitter ved å kalle Bezos en "copycat". Enormt markedSpaceX har tidligere delt store ambisjoner rundt Starlink, og sa til investorer i 2015 at de forventer å omsette for over 30 milliarder dollar årlig i 2025 fra prosjektet. Til sammenligning har COO i SpaceX, Gwynne Shotwell, estimert markedet for kjernedriften deres, romraketter, til 6 milliarder per år.