Sparebank 1 Markets anbefaler ni aksjer

Meglerhusets største favoritter.

Sparebank 1 Markets gjør denne uken ingen endringer i sin anbefalte portefølje på Oslo Børs, viser en rapport Hegnar.no har fått tilgang til.PorteføljenBank Norwegian (kursmål: 125 kroner)Crayon Group (kursmål: 30 kroner)Kitron (kursmål: 11,50 kroner)Lerøy Seafood (kursmål: 78 kroner)Nel (kursmål: 6,50 kroner)Ocean Yield (kursmål: 80 kroner)Orkla (kursmål: 80 kroner)PGS (kursmål: 30 kroner)Seadrill (kursmål: 175 kroner)Av disse ni aksjene ser meglerhuset størst oppside i Seadrill (140 prosent), Bank Norwegian (85 prosent) og Crayon Group (74 prosent).I Nel og Orkla ser Sparebank 1 Markets en oppside på hhv. ni og 21 prosent.Porteføljen var uendret i forrige uke, mens hovedindeksen falt 0,2 prosent.Hittil i år er porteføljen også uendret, mot 9,1 prosent oppgang for børsen.- Positive ringvirkningerMeglerhuset benytter seg av spalteplassen i dagens rapport til å nevne to positive nyheter som kom i går ettermiddag, relatert til hhv. Kina og den pågående handelskrigen.- For det første økte innkjøpssjefsindeksen for produksjonsindustrien i Kina meste den har gjort siden 2012 i mars, og er nå tilbake over 50 – som signaliserer vekst i produksjonen. Slik vi forstår det, er det trolig lokal stimuli og dermed innenlands etterspørsel som gir en boost, ettersom eksport fortsatt er fallende, skriver analysesjef Lars-Daniel Westby og analytiker Petter Kongslie.- For det andre kom det også nyheter fra Kina i går ettermiddag om at landet vil forlenge 3-måneders suspensjonen om ytterligere tariffer på amerikansk-lagde biler og bildeler. Suspensjonen, hvor økte tariffer ble satt på vent, løp i utgangspunktet ut i går, men blir altså nå forlenget med ytterligere tre måneder. Vi tror dette vil gi positive ringvirkninger til aksjermarkedet og gi landene tid til å ferdigstille en avtale innen de neste tre månedene, oppsummerer duoen.