Spetalen-rederi: - Forelsker oss ikke i båtene

– Det er et paradoks, men det rederiene tjener penger på er ikke å drive rederi. Det er kjøp og salg av skip, sier styrelederen i Standard Drilling, Martin Nes.

– Vi driver litt annerledes enn de andre aktørene, sier styrelederen i Standard Drilling, Martin Nes til Sysla.Det at offshorerederiene her til lands står midt oppi den største krisen de har opplevd har det Øystein Stray Spetalen-kontrollerte selskapet utnyttet.Etter flere oppkjøp består flåten nå av 5 heleide og 15 deleide forsyningsskip, men Nes opplyser til avisen at de vurderer transaksjoner fortløpende.– Det kan like fort bli salg som kjøp, sier Nes, som ikke vil si noe om hva de jobber med konkret nå, til Sysla.– Utgangspunktet vårt er at vi skal skape aksjonærverdier. Vi forelsker oss ikke i båtene våre, slik som enkelte redere har gjort opp gjennom årene og tapt dyrt på.Hvis markedet virkelig kommer tilbake, kan det bli vel så lukrativt å sitte med båtene, men at de skal drive rederi på lang sikt tror ikke Standard Drilling-sjefen.– Det er et paradoks, men det rederiene tjener penger på er ikke å drive rederi. Det er kjøp og salg av skip, sier Nes til Sysla.