Spillselskap stupte på flat børs

Tidligere tørrbulkrederi steg nesten 50 prosent på nyheter om fusjon.

Det var flatt på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte ned forsiktige 0,09 prosent til 889,19 poeng. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,5 milliarder kroner. Ved børsslutt i Oslo er Brent-oljen ned 0,36 prosent til 70,98 dollar per fat.Av tungvekterne endte Equinor ned 1,12 prosent på dagens høyeste omsetning. Adevinta som ble børsnotert forrige uke, falt 2,18 prosent etter å ha blitt omsatt for 237 millioner kroner.DNB steg 0,78 prosent, mens Yara klatret 1,38 prosent.Innen laks var det stort sett rødt. Salmar falt 1,36 prosent, mens Norway Royal Salmon falt 0,77 prosent. Grieg Seafood endte ned 1,67 prosent, mens Austevoll Seafood svekket seg 1,34 prosent.Spillselskapet Gaming Innovation Group fortsatte fallet med en nedgang på 11,02 prosent. Det skjer etter et resultatvarsel fra det svenske spillselskapet Global Gaming 555 , som mandag falt 44 prosent på børsen i Stockholm. Det siste året er Gaming Innovation-aksjen ned rundt 80 prosent.Ellers tar vi med at kryptogruveselskapet Element falt hele 9,12 prosent.Songa BulkDet tidligere tørrbulkrederiet Songa Bulk, hvor Arne Blystad er storaksjonær og styreformann, meldte tirsdag morgen at de har inngått en avtale om fusjon med havbunnsseismikkselskapet Axxis Geo Solutions (AGS).I henhold til avtalen vil AGS fusjoneres inn i Songa Bulk, som dermed vil overta førstnevntes eiendeler, rettigheter og forpliktelser.  Aksjonærene i AGS vil motta 1,4 aksjer i Songa Bulk per aksje i AGS.Etter fusjonen er gjennomført vil aksjonærene i AGS kontrollere 96,6 prosent av alle utstedte aksjer i Songa Bulk. Songa Bulk foreslår også å endre navn til Axxis Geo Solutions ASA etter sluttføring av sammenslåingen.Songa Bulk ble tirsdagens soleklare vinner med en oppgang på 48,10 prosent til 0,622 kroner.ApptixApptix kunne mandag ettermiddag melde at deres heleide datterselskap, Evimeria EMR AB, har inngått en kontrakt med doctor.se , en ledende svensk online-lege.Kontraktsverdien er i utgangspunktet rundt 2 millioner kroner per år, og doctor.se vil bli en av Evimerias største kunder hittil.Apptix-aksjen endte tirsdag opp 12,86 prosent.NorwegianMorgan Stanley nedjusterte tirsdag sitt estimat på Norwegian Air Shuttles nettoresultat for 2019 med 1.050 millioner kroner. Årsaken er at 737 Max-flåten midlertidig er satt på bakken. For 2020 kuttes estimatet med 380 milliioner kroner.I åpningen var Norwegian-aksjen ned, men snudde opp og endte dagen med en oppgang på 0,27 prosent til 40,18 kroner.NRCNRC Group Finland, et datterselskap av NRC Group, er blitt utnevnt til en kontrakt i Finland av finske transport- og infrastrukturmyndigheter, ifølge en melding tirsdag.Kontrakten er for bygging av fem nye broer, og har en verdi på 3,82 millioner euro.NRC-aksjen endte ned 0,17 prosent.