Stort verdifall for SAS etter pilotstreik

Streiken blant pilotene i SAS har så langt ført til et fall i flyselskapets børsverdi på 625 millioner kroner.

Børs

Siden uenigheten med selskapets piloter resulterte i streik natt til fredag, har børsverdien falt kraftig. Nedgangen startet fredag og fortsatte videre da børsene i de nordiske landene åpnet igjen mandag.I Stockholm falt aksjen rett ned fra start mandag, men gikk noe opp i løpet av formiddagen. Ved 10.30-tiden var aksjen ned 1,4 prosent. Den siste uken har SAS-aksjen falt 7,3 prosent på den svenske børsen.Også på børsene i Oslo og København fortsatte SAS-aksjen å synke mandag. På Oslo Børs falt kursen over 4 prosent de første minuttene etter at handelen startet, før den krabbet sakte oppover igjen. I København startet aksjen med et kraftig fall på 4,8 prosent, men også der beveget den seg noe opp igjen etter åpningen.Selskapets markedsverdi har sunket med 625 millioner norske kroner siden streiken startet fredag, ifølge nyhetsbyrået Ritzau.Mandag kan opptil 60.813 passasjerer rammes når 667 SAS-avganger innstilles som følge av streiken. Det er også varslet 546 innstilte avganger tirsdag, noe som rammer 48.949 passasjerer. SAS har siden streiken også nektet barn å reise alene.Rundt 1.500 av selskapets piloter er i streik etter at det ble brudd i forhandlingene natt til fredag.(©NTB)

sas
streik
Nyheter
Børs