Styreleder fikk 1,5 millioner for å si ja til jobben

Norwegian dobler honoraret til den nye styrelederen.

Mandag kom meldingen om at Norwegian innstiller Niels Smedegaard som ny styreleder. Smedegaard kommer fra stillingen som konsernsjef i DFDS.Som ny styreleder i Norwegian vil Niels Smedegaard motta et årlig honorar på én million kroner, hvorav halvparten kontant og halvparten i aksjer, ifølge innkallingen til selskapets generalforsamling. Beløpet er en dobling fra honoraret til avtroppende styreleder Bjørn Kise, som mottok 500.000 kroner årlig, skriver DN. I tillegg mottar Smedegaard ifølge avisen en engangssum på 1,5 millioner kroner, en såkalt «sign-on fee», i Norwegian-aksjer ved å påta seg vervet som styreleder. Det tilsvarer 37.500 aksjer gitt dagens Norwegiankurs på 40 kroner per aksje.«I tillegg til det årlige honoraret, vil styreleder motta et signeringsbeløp på 1.500.000 kroner i aksjer i selskapet, som vil bli besluttet av generalforsamlingen i 2019 og utstedt basert på markedsprisen øyeblikkelig i forkant», heter det i innkallingen.