Sveaas låner én milliard

Kistefos, investeringsselskapet til investor Christen Sveaas, har hentet et enormt beløp i obligasjonsmarkedet.

Børs

For én uke siden anonnserte Kistefos at selskapet hadde engasjert meglerhusene ABG Sundal Collier og DNB Markets til å arrangere investormøter for en mulig utstedelse av et fireårig obligasjonslån.Tirsdag melder Sveaas-selskapet at plasseringen er fullført.Det sikrede lånet er på én milliard kroner, og bærer en kupongrente på tre måneders NIBOR pluss et rentepåslag på 5,0 prosent. Forfall er 10. mai 2023.Provenyet som er igjen etter at meglerne i ABG og DNB har tatt sin cut, skal benyttes til refinansiering av et eksisterende obligasjonslån (KIST04) og generelle selskapsformål. Det er forøvrig etterlengtede inntekter for ABG som tirsdag meldte om et betydelig fall i inntjeningen.I forbindelse med obligasjonsutstedelsen har selskapet også kjøpt tilbake obligasjoner for totalt 323,5 millioner kroner i KIST04 til kurs 103,2, opplyses det.Les også: DNB inntar tronen

kistefos
christen sveaas
obligasjonslån
obligasjonsmarkedet
dnb markets
abg sundal collier
Nyheter
Børs