Tesla leverte mindre enn ventet

Aksjen faller i førhandelen.

Tesla leverte om lag 63.000 biler i årets første kvartal. Det er 110 prosent mer enn i samme kvartal året før, men samtidig 31 prosent mindre enn i fjorårets fjerde kvartal, opplyser Tesla i en pressemelding.På forhånd var det ifølge Factset-konsensus ventet at selskapet skulle levere 76.000 biler. Av de 63.000 bilene var hele 50.900 Model 3, mens de resterende 12.100 var Model S og X.Bilprodusenten skriver videre at det sliter med shippingen av biler til Europa og Kina, og klarte derfor ikke å levere like mange biler som de hadde trodd.Som følge av dette og prisjusteringer vil selskapet få en negativ innvirkning på resultatet for første kvartal.Til tross for lavere enn forventet leveringer i første kvartal, venter Tesla fortsatt å levere 360.000 til 400.000 biler i 2019, noe som er positivt for investorene. Selskapet har også 10.600 biler på vei ut til kunder, drevet av sterk etterspørsel fra Kina og Europa mot slutten av kvartalet.I førhandelen på Wall Street faller Tesla-aksjen 7,13 prosent til 271 dollar.Se også: Elon Musk må møte i rettenSe også: Tesla knuser alle rekorder i Norge


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også