Tesla-smell sendte Nasdaq Composite i rødt

Tesla-aksjen gjorde et lite svalestup torsdag etter svake leveringstall. Markedet venter på endelig dato for toppmøtet mellom Trump og Xi Jinping.

Pilene pekte i begge retninger for de toneangivende indeksene på Wall Street. Dow Jones og S&P 500 la på seg henholdsvis 0,64 og 0,21 prosent, mens teknologitunge Nasdaq Composite falt 0,05 prosent.Utviklingen kom i kjølvannet av at investorene ventet på flere nyheter om utviklingen i handelskonflikten mellom USA og Kina.Ifølge Wall Street Journal forventer president Donald Trump å offentliggjøre en dato for toppmøtet mellom den amerikanske og kinesiske delegasjonen senere i kveld.Selv om partene skal ha nærmet seg hverandre under møtet i Beijing i forrige uke, skal det være noe uenighet omkring utøvelsen, oppfølgingen og håndhevelsen av avtalen. Donald Trump skal ifølge CNBC møte visepresiden Liu He på Capitol Hill torsdag kveld norsk tid.- Handelsavtalen er egentlig to avtaler. Først har du tallene, tollsatsene og alt det der; det er det enkle. Intellektuelle eiendeler (humankapital, teknologioverføring etc., red. anm.) er en helt annen sak. Det kommer ikke til å løse seg med en gang. Det kommer til å ta flere år, sa Matt Lloyd, sjefsstrateg hos Advisors Asset Management, til CNBC torsdag.På nøkkeltallsfronten handlet det meste om jobless claims.Sesongkorrigert statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet viser at antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA (jobless claims) var 202.000 per 30. mars, ned fra reviderte 212.000 uken før (opprinnelig rapportert: 211.000).Antallet er det laveste siden 6. desember 1969.Konsensus lå ifølge vår makrokalender på 216.000 jobless claims.The Citi U.S. Economic Surprise Index, en indeks som måler hvordan forskjellige økonomiske data faktisk slår ut i forhold til forventningene, falt til sitt laveste nivå siden juli 2017. En lav indeks betyr at nøkkeltallene skuffer forventningene i markedet.Dow Jones endte dagen på 26.384,63 poeng, opp 0,64 prosent.19 av de 30 aksjene i indeksen steg.Dow Inc var dagens vinner. DowDuPont spant nylig ut «materials science»-delen, Dow, til en egen enhet. Det tidligere DowDuPont skal splittes i tre separate enheter.- Det nye Dow er et mer fokusert og strømlinjeformet selskap med et klart ønske om å levere langsiktig inntjeningsvekst og verdi for alle interessentene, sa CEO Jim Fitterling tidligere i uken.Aksjen la på seg 4,98 prosent.Boeing hadde også en svært god dag på børsen i New York og klatret 2,89 prosent.Etiopias transportminister Dagmawit Moges presenterte torsdag den foreløpige granskingsrapporten etter ulykken i mars.Moges fortale at pilotene og mannskapet fulgte prosedyrene til punkt og prikke, men at de ikke klarte å få kontroll over flyet.I etterkant kom Boeing ut med en melding der de bekreftet at den nye softwaren vil gjøre det mulig for pilotene å overstyre systemet hvis det tar til seg feilaktige data fra sensorene.Les mer om Boeing-saken her!Aksjen endte dagen opp 2,91 prosent.Walt Disney var også blant vinnerne etter at filmen «Avengers: Endgame» satte en ny salgsrekord hos billett-tjenesten Fandango.- Vi har aldri sett noe lignende. Dette er en utrolig prestasjon! Tilhengerne kan rett og slett ikke vente på å få se hvordan denne episke sagaen ender, sa Erik Davis, sjef hos Fandango, til CNBC.Disney-aksjen klatret 1,96 prosent.På taperlisten finner nesten bare helse- og farmasøytselskaper.Bransjen har hevet prisen på medisiner kraftig de siste årene, men nå har president Donald Trump satt ned foten. Gjennom flere tiltak har Trump-administrasjonen utsatt, eller satt en stopper for, ytterligere prisstigning, samtidig som FDA har godkjent vesentlig flere generiske medisiner enn tidligere for å øke konkurransen.Tidligere denne uken fortalte Walgreens Boots Alliance at de har problemer med salget av reseptbelagte medisiner. Uttalelsen gjør markedet enda sikrere på at helseselskapene går en tyngre tid i møte. Walgreens Boots-aksjen falt 1,26 prosent torsdag.Merck & Co og Johnson & Johnson trakk seg tilbake med henholdsvis 1,60 og 1,17 prosent.S&P 500 endte dagen på 2.879,39 poeng, opp 0,21 prosent.JPMorgan Chase-sjef Jamie Dimon offentliggjorde torsdag sitt årlige aksjonærbrev. I brevet understreker Dimon at selskapet har fått en signifikant boost fra skattekuttene som selskapet opplevde i 2018. Han skrev også, blant mye annet, at JPMorgan skal opprettholde «en festning» av en balanse. Dimon virker å være svært opptatt av risikokontroll i tiden som kommer.Aksjen steg 0,97 prosent.Bank of America og Wells Fargo klatret henholdsvis 1,07 og 0,63 prosent. Citigroup steg 1,17 prosent.General Electric falt tilbake med 0,69 prosent.Nasdaq Composite endte dagen på 7.891,78, ned 0,05 prosent.Tesla var dagens snakkis etter at bilprodusenten leverte omlag 63.000 biler i årets første kvartal. Dermed falt leveringene med hele 31 prosent fra 1. kvartal, men det er samtidig 110 prosent mer enn i samme kvartal året før.På forhånd var det ifølge Factset-konsensus ventet at selskapet skulle levere 76.000 biler. Av de 63.000 bilene var hele 50.900 Model 3, mens de resterende 12.100 var Model S og X.Bilprodusenten skriver videre at de sliter med shippingen av biler til Europa og Kina. Tesla klarte derfor ikke å levere like mange biler som de hadde trodd.Les mer her!Aksjen gjorde et lite svalestup og falt 8,23 prosent.Netflix annonserte torsdag at de vil la aksjonærene få nominere kandidater til styret i selskapet. Med de nye reglene kan en aksjonær, eller en aksjonærgruppe på opptil 20 forskjellige entiteter, med over tre prosent av stemmene de siste tre årene, få utnevne opptil to medlemmer.Aksjen falt tilbake 0,51 prosent.Facebook hadde en god dag torsdag etter at investeringsbanken Guggenheim nå anbefaler «kjøp» mot tidligere «hold». Kursmålet ble økt fra 175 til 200 dollar. Guggenheim fremhever at tross i problemene rundt personvern, så bruker både selskaper og konsumenter sosiale medier som aldri før.Aksjen la på seg 1,43 prosent.Amazon falt 0,10 prosent.Alphabet (Google) steg 0,75 prosent.Apple økte markedsverdien med 0,17 prosent.Twitter klatret 0,12 prosent.Intel la på seg 0,79 prosent.Les mer: Oljeprisen krøp over 70 dollar. Les mer: Retningsløse renter etter kruttsterk jobbrapportVIX, eller fryktindeksen, falt 1,16 prosent til 13,58 poeng.Gullprisen steg 0,15 prosent til 1.297,30 dollar per unse.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker