To aksjetips fra DNB Markets

Analytikerne opererer med «kjøp».

Amerikanske eksporttall for januar viste at Europa mottok en betydelig større andel av oljeeksporten i år enn i samme måned i fjor.«For tankmarkedet innebærer en økt andel amerikansk eksport til Europa, på bekostning av lavere eksport til Asia, at de gjennomsnittlige seilingsdistansene blir kortere», heter det i en fersk oppdatering fra DNB Markets.Dette gir ifølge analytikerne noe lavere etterspørsel etter tonnasje og demper dermed spotratene.«Januar-tallene viste videre et fravær av oljeeksport til Kina. Til sammenligning tok Kina i første halvår 2018 imot rundt 21 prosent av månedlig eksport. Utviklingen illustrerer at ratene i tankmarkedet er eksponert for handelsstemningen mellom USA og Kina. Økt energiimport fra USA vil samtidig kunne være et av de enklere punktene partene vil kunne bli enige om, dersom en handelsavtale kommer på plass», står det skrevet i rapporten.DNB Markets har en kjøpsanbefaling på både John Fredriksens tankrederi Frontline og Hunter Group, der Arne Fredly er største eier, med kursmål på henholdsvis 69 og 5,90 kroner per aksje.Frontline hever seg i skrivende stund 3,99 prosent til 57,30 kroner per aksje, mens Hunter Group er uendret til 3,29 kroner per aksje.


Les også