To aksjetips fra DNB Markets

Aksje faller 22 prosent. DNB Markets anbefaler «selg».

Etter utskillelse av Adevinta, vil Schibsted sitte igjen med like under 60 prosent av aksjene i det nye selskapet. Basert på oppgitt tegningskurs på 78 kroner per aksje og DNB Markets' 2019- estimater for Schibsted, vil Adevinta ved notering være verdsatt med en EV/EBITDA 27-29x.«Sammenlignbare internasjonale aktører er verdsatt på en gjennomsnittlig tilsvarende multippel like over 17x. Implisitt innebærer dette samtidig at gjenværende del av Schibsted er verdsatt på EV/EBITDA 13.6x basert på våre estimater for 2019», heter det i en fersk oppdatering fra DNB Markets.Etter meglerhusets syn, er dette høyt både med utgangspunkt i virksomhetens vekstutsikter og i forhold til sammenlignbare aktører.I skrivende stund faller Schibsted (A) 21,66 prosent på Oslo Børs til 264,80 kroner. DNB Markets har en salgsanbefaling med et kursmål på 270 kroner per aksje.«Kjøp» EquinorProduksjonen på Aasta Hansteen skal være stanset etter en gasslekkasje. Lekkasjen skjedde mandag og på tross av at den ble stanset etter kort tid, indikeres det at det vil ta inntil to uker å få produksjonen tilbake. Equinor eier 51 prosent av feltet, som representerer rundt fire prosent av selskapets produksjon.«Stenging i to uker vil på våre estimater gi marginal effekt (0,3 prosent) på årets produksjon», heter det i DNB Markets' oppdatering.Meglerhuset har en kjøpsanbefaling på Equinor, med et kursmål på 222 kroner per aksje. Aksjen stiger i skrivende stund 0,15 prosent på Oslo Børs til 195,75 kroner.