To aksjetips fra DNB Markets

Børs

Elkem har i dag rapportert en EBITDA på 852 millioner kroner for 1. kvartal. Dette er henholdsvis to prosent over konsensus og fem prosent over DNB Markets' estimat.Samtidig guider selskapet for at et strammere marked i kombinasjon med kostnadstiltak vil løfte inntjeningen fra 1. til 2. kvartal.«Konsensus i markedet ligger allerede inne med forventninger om økende inntjening i Q2, men en bekreftelse på disse utsiktene vil kunne bidra positivt til kursen ved åpning i dag», mente analytikerne i DNB Markets. Kursen stengte mandag på 34,50 kroner per aksje og meglerhuset har før eventuelle justeringer en kjøpsanbefaling på aksjen, med et kursmål på 40 kroner.Ved åpning på Oslo Børs stiger aksjen 3,83 prosent tirsdag.Les også: Kraftig resultatfall for ElkemSelg aksjenUtfordringene i den danske virksomheten ser ikke ut til å være helt tilbakelagt for Atea, og det bidrar til at EBIT-resultatet for 1. kvartal ligger rundt 13 prosent lavere enn konsensus.«Vi lå imidlertid på forhånd betydelig lavere enn konsensus og EBIT er dermed samtidig to prosent over vårt estimat. Vi venter at rapporten vil tynge aksjen ved åpning», mente analytikerne i DNB Markets. Kursen stengte mandag på 128 kroner og meglerhuset har før eventuelle justeringer en salgsanbefaling på Atea, med et kursmål på 103 kroner.Aksjen faller ved åpning på Oslo Børs tirsdag 0,31 prosent, til 127,60 kroner.Les osgå: Omsetningen til Atea steg kraftig 

aksjetips
oslo børs
dnb markets
meglerhus
analytikere
elkem
atea
Nyheter
Børs