Tønseth imponert over tallene - hever kursmål og gjentar kjøp

- Aksjen har doblet seg i verdi siden vi begynte dekningen, men det burde være mer potensial her, sier analytikeren. 

Børs

- Scottish Salmon Company (SSC) leverer fortsatt sterke resultater. SSC slår vår operasjonelle EBIT-prognose med 37 prosent (40 prosent mot konsensus) i første kvartal, hovedsakelig drevet av lavere kostnader og mer volum.Det skriver Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets i en oppdatering tirsdag, som Hegnar.no har fått tilgang til.Tønseth oppgraderer samtidig kursmålet på aksjen fra 20 til 24 kroner, og gjentar sin kjøpsanbefaling. Det impliserer en P/E på 9,7, skriver analytikeren.  The Scottish Salmon Company er tirsdag opp 8,9 prosent til 19,06 kroner på Oslo Børs.- Aksjen har mye potensial Tall for første kvartal viste et driftsresultat (EBIT) på 15,4 millioner pund, mot 13,1 millioner pund i samme periode i fjor, mens konsensus lå på 11,0 millioner pund. Inntektene steg samtidig med 23 prosent til 53,5 millioner pund, sammenlignet med samme periode i 2018.- SSC oppgraderer også sin prognose for 2019 med 4,8 prosent på grunn av god biologisk ytelse, trekker analytikeren frem.Slaktevolumet økte med 22 prosent til 8.725 tonn i kvartalet, mens selskapet nå guider et volum på 33.000 tonn for hele 2019.- SSC-aksjen har doblet seg i verdi siden vi begynte dekning med en kjøp-anbefaling for et år siden, men det burde være mer potensial her. Vi har løftet vår 2019 EPS med 10 prosent etter denne rapporten, hvor ca. halvparten er relatert til mer volum og resten er lavere produksjonskostnad. Basert på våre oppdaterte estimater handler SSC-aksjen til 7,3x P/E i 2019 og en EV/kg på bare 107x, skriver Tønseth.

scottish salmon company
tore tønseth
lakseaksjer
aksjetips
sparebank 1 markets
Nyheter
Børs