Trøndere har skapt milliardeventyr på BankID

Oppkjøpsfond kommer inn på eiersiden. 

Signicat har gjort god butikk på å utvikle BankID-løsninger. Nå får Trondheims-selskapet oppkjøpsfondet Nordic Capital inn som ny hovedeier, som overtar 65 prosent av aksjene. Signicat ble etablert i 2006, og har siden den gang økt driftsinntektene fra 1,8 millioner til 182 millioner kroner, skriver DN. Hva fondet verdsetter Signicat for er ikke kjent, men ifølge avisen verdsettes tilsvarende selskaper til rundt ti ganger omsetningen, som betyr en verdsettelse på 1-1,5 milliarder kroner. Flere av konsulentene selger sine aksjer, og får dermed over en halv milliard kroner for aksjene. - Noen anslår dette markedet om fem år er på 22 milliarder dollar i verden. Og Signicat omsatte i fjor for kun 180 millioner, sier daglig leder og medgråunder Gunnar Nordseth til DN.