Trump: Økonomien vil ta av som et romskip hvis Fed kutter rentene

Den amerikanske presidenten kommer nok en gang med sin mening om rentene.

Fredag sa president Donald Trump at den amerikanske økonomien ville stige som et romskip hvis den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, (Fed) kuttet styringsrentene. Det skriver CNBC fredag.I en kommentar etter fredagens sterke sysselsettingstall for mars veide nok en gang Donald Trump inn på pengepolitikken.- Fed dro ned den økonomiske veksten og det er "ingen inflasjon". Jeg mener de bør stoppe rente-oppganger og kvitte seg med "kvantitative innstramninger", skal Trump ha sagt, ifølge CNBC.Rådgivere til det Hvite Hus mener styringsrenten bør kuttes med 50 basispoeng (0,5 prosent). Før presidenten uttalte seg denne gangen hadde allerede Fed signalisert at det ikke vil komme noen økninger i år ved sist rentemøte i mars.