Trygve Hegnar: Det var et ganske dristig trekk

Børs

I går ble det kjent at XXL fikk et resultat etter skatt på minus 19 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot et negativt resultat på ni millioner kroner i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 2.014 millioner kroner, sammenlignet med 2.070 millioner kroner i 1. kvartal 2018.På gårsdagens sending på HegnarTV var utviklingen i XXL et av temaene som ble belyst. Trygve Hegnar minnet om at selskapet har et enormt stort varelager.Han var forundret over at ledelsen i sportsgiganten har bestemt seg for å sitte med disse varene frem til neste sesong. XXL ønsker tydeligvis ikke å kutte prisen for å kvitte seg med vintervarene.- Da får de håpe at ikke konkurrentene har bedre varer og mer spennende produkter, for da får de ikke solgt det til neste år heller. Jeg synes det var et ganske dristig trekk å si at de hadde 250 millioner i usolgte sportsvarer som de skal gjemme til neste vinter. Det er ikke vanlig, slo Hegnar fast. Og han gjentok dette i torsdagens sending .Se hele onsdagens sending her.Onsdag endte aksjen på 32,50 kroner (+0,56 prosent) etter å ha vært oppe i 34,64 kroner tidligere på dagen.I skrivende stund omsettes aksjen for 29,26 kroner, ned hele 9,97 prosent.Selv etter dagens stygge kursfall, har aksjen lagt på seg 12,11 prosent hittil i år.

xxl
Nyheter
Børs