Venter kraftig inntjeningsfall på børsen

(Finansavisen): Resultatsesongen braker løs denne uken, og flere tungvektere skal på scenen. XXL slapp sine tall for første kvartal onsdag. Senere i uken skal blant annet Gjensidige Forsikring, Norwegian og Yara vise frem resultatene fra årets første kvartal.- Det blir svake tall. Inntjeningen for hovedindeksen ser ut til å bli 10 prosent lavere enn i fjor. Mye av dette skyldes spesifikke problemer for Norwegian og Norsk Hydro, men det blir uansett ikke et veldig bra kvartal, sier aksjestrateg Peter Hermanrud i SpareBank 1 Markets til Finansavisen.Han tror det er få selskaper som vil overraske aksjemarkedet.- Av de største selskapene blir det vel bare Yara og Schibsted som ventes å vise noen vekst av betydning, sier han.Hermanrud påpeker overfor avisen at råvarer har levert bedre enn ventet i USA og håper det samme kan skje i Norge.Ifølge strategen vil tapene i Norwegian redusere inntjeningen per aksje (EPS) for hovedindeksen med omlag 15 prosent.Konsensusestimater innhentet av SpareBank 1 Markets tilsier ifølge avisen at EPS for hovedindeksen vil lande på i overkant av 10 i første kvartal. Ekskluderer man Norwegian, venter markedet en inntjening per aksje på 12.- Cirka 50 prosent av selskapene på hovedlisten vil se en inntjeningsvekst i første kvartal, sier Hermanrud til avisen.