Venter opptur på 190 millioner - fem anbefaler kjøp

Analytikerkorpset har tro på at Aker Solutions leverer bedre på driften når fasiten for første kvartal kommer. 

Børs

Aker Solutions ventes å rapportere en EBITDA på 615 millioner kroner av i 1. kvartal 2019, opp 190 millioner kroner opp fra tilsvarende periode i fjor, hvor EBITDA ble 425 millioner kroner. Det viser gjennomsnittet av estimatene innhentet av Infront Data for TDN Direkt.Topplinjen ventes å komme inn på 6.471 millioner kroner, opp fra 5.483 millioner kroner.Driftsresultatet ventes ifølge analytikeren å ligge rundt 291 millioner kroner, opp fra 226 millioner kroner. For Projects-virksomheten ventes EBITDA i kvartalet til 392 millioner kroner, mens tilsvarende tall for Services-virksomheten er 204 millioner kroner, skriver nyhetsbyrået. Når det kommer til ordreinngangen i første kvartal estimeres den til Aker Solutions' ordreinngang i første kvartal 2019 estimeres til 4,86 milliarder kroner, som gir en ordrereserve på 33,52 milliarder kroner.Syv analytikere har dekning på aksjen i skrivende stund, og av disse hver fem kjøpsanbefaling på aksjen. Et meglerhus har hold-anbefaling, og gjennomsnittlig kursmål er 59,3 kroner per aksje. Deltakerne i undersøkelsen var Arctic Securities, Barclays Capital, Fearnley Securities, Goldman Sachs & Co, Handelsbanken Capital Markets, Kepler Cheuvreux, Pareto Securities og Sparebank 1 Markets.

aker solutions
Nyheter
Børs