Vil delårstallene dempe festen?

Etter en betydelig korreksjon siste kvartal i fjor har de fleste av verdens børser hatt positiv utvikling så langt i 2019. Nå spår imidlertid flere analytikere at kvartalssesongen vil fungere som en demper på festen. Dette er ifølge CMC Markets Henrik Sommerfelt noen av selskapene du bør følge med på.

Børs

(Gjestekommentar): Den amerikanske storbanken JP Morgan var blant aktørene som åpnet ballet denne rapporteringssesongen med ferske tall på fredag denne uken. De viste en omsetning for kvartalet på 29,1 milliarder dollar, noe som er 0,7 milliarder over det markedet hadde regnet med.Selskapets resultat på 2,65 dollar per aksje var også over forventingen på 2,65 dollar. Nyheten fikk aksjen til å stige umiddelbart.Spørsmålet nå er om markedet generelt har undervurdert selskapenes inntjening, eller om JP Morgan er unntaket. Hvis vi får flere eksempler av positivt overraskende rapporter i kommende uke vil det bli en hyggelig påske på amerikanske børser. Dette er noen av selskapene som slipper tall i neste uke:

Selskap DatoEstimat for inntjening per aksje
Goldman Sachs 15. april 4,89 dollar
Bank of America16. april0,65 dollar
Netflix16. april 0,57 dollar
Johnson & Johnson 16. April2,04 dollar
Morgan Stanley17. April1,16 dollar
 I tillegg kan du i påskeuken se frem til nye tall for det økonomiske sentimentet i Tyskland, ny BNP-tall for Kina og både årlig inflasjonstall og PMI-tall for eurosonen.I ukene etter påske kan kvartalstallene fra blant annet disse selskapene være med å flytte de amerikanske børsene:
Selskap DatoEstimat for inntjening per aksje
Coca-Cola 23. april 0,46 dollar
American Airlines24. april0,52 dollar
AT&T 24. april 0,86 dollar
Amazon 25. april4,72dollar
Alphabet (Google)29. april10,58 dollar
Apple30. april2,36 dollar
 I Norge begynner rapporteringssesongen for alvor uken etter påske. Da får vi blant annet tall fra Aker BP, Norwegian, Europris Gjensidige Forsikring og XXL.Ved inngangen til påsken tror majoriteten av traderne hos CMC Markets at den amerikanske hovedindeksen er for høyt priset og dermed vil justeres noe ned. 

henrik sommerfelt
cmc markets
resultatsesong