Vil hente 1,6 milliarder til veganburgere med «wow-faktor»

Med Bill Gates og Leonardo DiCaprio på laget vil Beyond Meat hente et milliardbeløp i forbindelse med sin forestående børsnotering.

Børs
Los Angeles-baserte Beyond Meat som produserer plantebaserte kjøttsubstitutter og har blant andre Microsoft-grunnlegger Bill Gates og skuespiller Leonardo DiCaprio på eiersiden, nærmer seg en børsnotering.
I den forbindelse planlegger selskapet å hente opp til 183,8 millioner dollar, eller nær 1,6 milliarder kroner, skriver nyhetsbyrået Reuters.Store deler av nettoprovenyet fra noteringen skal ifølge Reuters benyttes til forskning- og utvikling, samt utvidelse av produksjonsfasiliteter.Burgerrestauranten Munchies i Oslo, samt luksushotellet The Thief, er blant dem som tilbyr det kjøttfrie burgeralternativet fra Beyond Meat. agbladet tidligere i år. Dagbladet kjørte i februar sin egen test på Munchies sammen med kokkene Tomas Vaigauskas og Pedro Magalhaes fra Restaurant Cru i Oslo.
I en melding til SEC skriver selskapet at det venter å tilby 8,75 millioner aksjer til en pris i området 19-21 dollar, ifølge nyhetsbyrået.En kurs på 21 dollar priser selskapet til totalt 1,21 milliarder dollar, eller om lag 10,3 milliarder kroner.Goldman Sachs, J.P. Morgan og Credit Suisse er hovedtilretteleggere.- Til og med Petter liker denIfølge flere som har prøvesmakt burgeren skal det være vanskelig å smake at den faktisk er plantebasert.- Nå finnes det så mange gode alternativer, at det er vanskelig å smake forskjell, for eksempel Beyond Burger. Til og med Petter liker den, sa Gunhild Stordalen til D Fra dem kom følgende utsagn i løpet av testen:- Wow! Bare wow! Her hadde jeg kunnet la meg lure, om jeg ikke visste at det ikke var kjøtt!- Søtt, crunchy, spicy, syrlig, delikat og friskt .. Dette var rett og slett kjempegodt!