Xi sikrer 555 milliarder til sitt Silkevei-prosjekt

Kina har underskrevet avtaler til en verdi av tilsvarende 555 milliarder kroner til det gigantiske infrastrukturprosjektet Belte- og vei-initiativet.

Chinese President Xi Jinping speaks during a press conference at the closing of the Belt and Road Forum at Yanqi Lake on the outskirts of Beijing, Saturday, April 27, 2019. Xi called Saturday for more countries to join China's sprawling infrastructure-building initiative in the face of U.S. opposition to a project Washington worries is increasing Beijing's strategic influence. (AP Photo/Mark Schiefelbein) Mark Schiefelbein
Børs

Det kunngjorde president Xi Jinping lørdag etter at han hadde avsluttet det to dager lange internasjonale toppmøtet om det såkalte Silkevei-prosjektet.I tillegg til å ha underskrevet en rekke store avtaler, forsøkte Xi på lørdagens pressekonferanse nok en gang å dempe uroen over det gigantiske prosjektet. – Vi er fast bestemt på å støtte en åpen, ren og grønn utvikling og forkaste proteksjonisme, sa han på pressekonferansen, der det ikke var anledning for journalistene å stille spørsmål til Xi.Ifølge Xi er målet med det ambisiøse infrastrukturprosjektet å knytte Asia til Europa og Afrika via massive investeringer til vei-, tog- og skipsprosjekter.Men kritikerne peker på at prosjektet egentlig har som mål å styrke Kinas globale innflytelse gjennom avtaler som favoriserer kinesiske selskaper og som vil føre til miljøødeleggelser og sende fattige land inn i dyp gjeld.(©NTB)

kina
Nyheter
Børs