- Aksjer kan falle mye mer med dårlige nyheter

En full handelskrig er nok langt fra priset inn, mener Nordea Markets-analytiker Joachim Bernhardsen. Klare gjennombrudd kan i motsatt tilfelle gi bra oppgang.

President Donald Trump har økt tollsatsen fra 10 til 25 prosent på import verdt 200 milliarder dollar. Det rammer varer som forlot Kina etter midnatt. «Børsene drives nå helt av vekslende nyhetsstrømmer om handelskrigen», skriver analytiker Joachim Bernhardsen i Nordea Markets i morgenrapporten. Amerikanske børser var kraftig ned til å begynne med torsdag, men hentet seg inne etter hvert. S&P endte kun ned 0,3 prosent.«Meldinger fra Trump om at han hadde fått et «beautiful letter» fra Xi som ba om at landene skulle arbeide sammen for å løse handelsuenighetene ga ny optimisme. Nå er imidlertid futures på S&P ned 0,47 prosent, antagelig drevet av meldinger fra kinesisk hold om at de vil svare på tolløkningen», heter det fra analytikeren.Forhandlingene fortsetter i dag.«En full handelskrig er nok langt fra priset inn, så aksjer kan falle mye mer med dårlige nyheter. De fleste tror nok fortsatt på en løsning, selv om det kan drøye lenger. På den annen side klare gjennombrudd kan gi en bra oppgang», skriver Bernhardsen. Se også: Aksjemarkedene er overmodne for en korreksjon Se også: Deal, No Deal eller utsettelse? Se også: Kina forbereder mottiltak Se også: - Dette handler egentlig om det globale lederskapet Se også: Dette blir de globale konsekvensene av en fullskala handelskrig