Alibaba snuser på sekundærnotering

Reuters melder at Alibaba vurderer en sekundærnotering i Hong Kong.

Størrelsen skal i utgangspunktet være på rundt 20 millarder dollar, med foreslått notering sent i 2019.Til sammenligning hentet Alibaba 25 milliarder dollar i forbindelse med sin opprinnelige børsnotering på New York Stock Exchange (NYSE) i 2014.Formålet med sekundærnoteringen er å diversifisere kapitalbasen og forbedre likviditet, i følge en Bloomberg rapport refert i Investing. Så kan en lure på hvor mange ekstra kjøpere som nå vil vurdere Alibaba på grunn av noteringen i Hong Kong, og om det gjør opp for kostnaden ved en slik notering.Vurderingen bør også sees i sammenheng med den eskalerende handelskonflikten mellom USA og Kina, der kinesiske teknologiselskaper er blitt svartelistet i USA, med Huawei som det mest omtalte selskapet.Slik sett kan en dobbel notering være en fornuftig strategi for å redusere politisk og regulatorisk sårbarhet. Alibaba ønsket i utgangspunktet å notere seg på Hong Kong Stock Exchange i 2014, men regulatorisk motvilje til deres kontrollstruktur gjorde at valget falt på NYSE.