Analytiker om Kid

Interiørkjeden Kid stiger kraftig på børs etter kvartalstall

Børs

Interiørkjeden Kid der milliardær Bjørn Rune Gjelsten er største aksjonær, la i dag frem tall for årets første kvartal.Selskapet kunne melde om en inntektsvekst på 8,4 prosent til 298 millioner kroner, sammenlignet med 274,9 millioner kroner i første kvartal 2018. Selskapet hadde én ekstra handelsdag i kvartalet sammenlignet med fjorårets første kvartal, grunnet den sene påsken.EBITDA ble på 52 millioner kroner (15 millioner kroner ekskludert effekter fra IFRS 16), mot 9,9 millioner kroner samme kvartal året før.I en oppdatering skriver analytiker Markus Borge Heiberg i Kepler Cheuvreux at de hadde ventet en EBITDA på 49 millioner kroner.Analytikeren skriver videre at tallene blir ansett som nøytrale.Selskapets sammenlignbare vekst (like for like) var 5,1 prosent i kvartalet, mens bruttomarginen økte fra 58,4 til 60,5 prosent. Kepler Cheuvreux hadde ventet en bruttomargin på 59 prosent.Selskapet skriver i rapporten at veksten var drevet av en kommersiell produktportefølje som var støttet av solide driftsmessige prestasjoner i butikkene, effektiv logistikk og god utøvelse i markedsføringen.Kid løftet sin markedsandel i interiørbransjen til 35,5 prosent fra 33,7 prosent i fjorårets første kvartal.Ellers meldte Kid i går ettermiddag at det kjøper den svenske interiørkjeden Hemtex av Ica Gruppen for 37,6 millioner svenske kroner. Hemtex driver 141 tekstil- og interiørbutikker i Sverige, Finland og Estland. Kids plan er ikke å omprofilere alle Hemtex-butikkene til Kid, men å oppgradere butikkene og øke omsetningen med dagens varepakke fra Kid.Kid-aksjen stiger 6,19 prosent til 44,6 kroner på Oslo Børs onsdag. Kepler Cheuvreux har kjøpsanbefaling og kursmål 50 kroner på Kid-aksjen. Av andre meglerhus har Pareto Securities kjøpsanbefaling og kursmål på 48 kroner.

kid
kepler cheuvreux
Nyheter
Børs