Analytikere om Frontline

Arctic Securities ser videre oppside i John Fredriksens tankrederi.

John Fredriksens tankrederi Frontline la i dag frem tall for årets første kvartal. Som ventet fikk rederiet et betydelig resultatløft. En kraftig forbedring i ratene sikret et driftsresultat på 68,9 millioner dollar, mot 2,8 millioner dollar samme kvartal året før. På forhånd var det ventet et driftsresultat på 69 millioner dollar, ifølge TDN Direkt.De totale driftsinntektene beløp seg til 238,3 millioner dollar, opp fra 169,6 millioner dollar i første kvartal 2018.På t/c-basis seilte rederiets VLCCer inn 35.700 dollar per dag, mens Suezmaxene oppnådde 28.200 dollar per dag.Samtidig opplyser Frontline at det har dekket inn 63 prosent av den tilgjengelige spotkapasiteten i andre kvartal til en snittrate på 34.800 dollar per dag. Riktignok påpeker rederiet at ratene for hele kvartalet vil bli noe lavere, grunnet ballastdager mot slutten av kvartalet.Til sammenligning opplyste konkurrenten DHT Holdings i sin kvartalsrapport at det hadde dekket 61 prosent av spotkapasiteten til 29.800 dollar per dag.Investorene som hadde ønsket seg et utbytte, ble nok noe skuffet etter dagens rapport. I rapporten skriver Frontline at det fokuserer på å nedbetale gjeld, og velger derfor å ikke betale utbytte for kvartalet. I løpet av kvartalet betalte selskapet tilbake 36 millioner dollar på lånefasiliteten de har med en enhet tilknyttet John Fredriksens Hemen Holding.I en oppdatering skriver analytikerne Jo Ringheim og Lars Bastian Østereng i Arctic Securities at kvartalstallene var noenlunde som ventet.Meglerhuset skriver videre at Frontline forblir en attraktiv aksje.- Med en moderne flåte utstyrt med scrubbere og en NAV (net asset value) som er svært sensitiv til endringer i verdier, forblir Frontline et attraktivt og giret veddemål på tankrater, verdier og drivstoffspreads, skriver meglerhuset. Frontline-aksjen er torsdag opp forsiktige 0,07 prosent til 76,65 kroner. Så langt i år har aksjen steget rundt 60 prosent.Arctic Securities ser videre oppside for Frontline, og har en kjøpsanbefaling og kursmål 87,5 kroner for aksjen. Av andre meglerhus har Kepler Cheuvreux kjøpsanbefaling og kursmål på 103 kroner.