Analytikerne straffer SAS

Kutter kursmål kraftig.

SAS gikk på en streikesmell og tredoblet tapene i sitt regnskapsmessige 2. kvartal, viste en rapport selskapet la frem i går.Analytikere ser for seg et inntjeningspress over sommersesongen, og Sparebank 1 Markets har nedgradert aksjen fra kjøp til hold. Europeisk luftfart trenger fortsatt konsolideringer for å oppnå bedre markedsbalanse og lønnsomhet, mener Nordea Markets.- Vi forventer at både SAS og Norwegian vil ta del i konsolideringen, noe som vil være til fordel for aksjonærene, skriver meglerhuset ifølge TDN Direkt.Nordea har en hold-anbefaling på SAS, og har kuttet kursmålet fra 19 til 15 svenske kroner.DNB Markets har ifølge nyhetsbyrået jekket ned sitt kursmål fra 18 til 13,50 svenske kroner.SAS-aksjen faller onsdag ettermiddag 3,6 prosent til 12,71 svenske kroner i Stockholm, og er ned 5,9 prosent til 11,62 kroner på Oslo Børs.