Anklager USA for økonomisk terror - Asia-børsene så rødt

A man watches an electronic stock board showing Japan's Nikkei 225 index at a securities firm in Tokyo Wednesday, May 29, 2019. Asian shares slipped Wednesday on expectations that a trade dispute between China and the United States would simmer and possibly weigh on growth. (AP Photo/Eugene Hoshiko) Eugene Hoshiko

De største asiatiske markedene fortsetter å tynges ettersom spenningen mellom Kina og USA fortsetter å tilta i styrke.Viseutenriksminister i Kina, Zhang Hanhuii, har i en ny uttalelse sagt at det er ingen vinnere i handelskrigen, samtidig som han anklager USA for «økonomisk terrorisme». Zhang nevner også økonomisk sjåvinisme og økonomisk mobbing. - Handelskonflikten vil også ha en alvorlig, negativ innvirkning på prosessen med å få den globale økonomien på fote igjen, sa han.Nikkei-indeksen er torsdag ned 0,29 prosent, det samme er den bredere Topix-indeksen.Shanghai Composite falt 0,31 prosent, mens Hang Seng er ned 0,35 prosent. Størst fall var det i Singapore, hvor Straits Time svekket seg 0,83 prosent.Australske S&P/ASX 200 falt 0,74 prosent, mens i Sør-Korea styrket Kospi-indeksen seg 0,77 prosent.