Apple tynges av Trump sine tweets

Apple har hatt en strålende start på året, på tross av at Tim Cook nedjusterte omsetnings-guidingen i januar med forklaringen at svakere økonomisk utvikling i Kina ville slå hardt ut for Apple, i følge CNBC.Fortsatt er aksjen opp nesten 25 prosent så langt i år, men Trump sin Twitter-tirade har barbert kursen med flere milliarder.De siste fem dagene er kursen til den amerikanske giganten ned over 7 prosent, der toll slår negativt ut på Apple på alle mulig måter.På fredag forrige uke ved handelsslutt var verdien av aksjene i Apple verdsatt til 975 milliarder dollar, og med dagens kurs er den verdsatt til rundt 900 milliarder, altså et tap på 75 milliarder dollar. Først og fremst så vil en økt tollsats gjøre at de må betale høyere avgifter til USA for å importere mobilene fra Shenzen i Kina, der mesteparten av iPhone-produksjonen foregår.Trump kan derimot kan gni seg i hendene ettersom han får penger direkte inn i statskassen. Videre så vil geopolitisk uro og harde fronter mellom USA og Kina gjøre at Apple, som er en tydelig og ikonisk amerikansk merkevare, miste omdømme i Kina.Samtidig så spekuleres det i om Kina sin økonomi, som er mye mer volatil, vil kjølne betraktelig.Dette er noe som definitivt legger en demper på salget av luksusvarer i Kina, som er kategorien Apple sine produkter faller inn under. Apple er for øyeblikket ned 2,09 prosent for dagen og handles til 195,83 dollar per aksje.