Atea nedbemanner i Norge

IT-selskapet skal kutte kostnader. Inntil 50 personer må dermed se seg om etter nye jobber.

- Som alle andre selskaper, må vi jevnlig gå gjennom kostnadsstrukturen vår. Dette gjør vi for å sikre sunn drift, og at vi er organisert på riktig måte for fremtidige kundebehov, sier pressekontakt Eline Furuseth i Atea til Hegnar.no.16. mai - dagen før nasjonaldagen - ble det kjent for de ansatte i IT-konsernet at 50 personer i Norge må gå for å kutte kostnader.- Vi har nå hatt en gjennomgang av vår totale kostnadsbase, og ser at vi har behov for å effektivisere støtte- og stabfunksjoner. Våre rådgivere er ikke berørte, sier hun.Furuseth forteller at kostnadsbesparelsen gjennomføres ved å avvikle innleide ressurser, samt å restrukturere stabsområder.- Totalt er 20 innleide ressurser og 30 medarbeidere berørt. Vi gjør det vi kan for å se om det er andre roller i organisasjonen våre medarbeidere kan tre inn i.Nedbemanningsprosessen ventes å være fullført innen sommeren.- Det er alltid trist å nedbemanne, både for de som er direkte berørt, og for gjenværende kolleger. Vår viktigste oppgave nå er derfor å ta vare på alle gjennom å sikre en så god prosess som mulig, sier hun.Atea har totalt 1.700 ansatte fordelt på 24 kontorer over hele Norge, og er ifølge egne hjemmesider Norges ledende IT-leverandør.I første kvartal ble det omsatt for vel 2,4 milliarder kroner i det norske markedet, etter en økning på nær 30 prosent fra samme kvartal året før. Driftsresultatet falt imidlertid med nær 10 prosent til 38,4 millioner kroner. På konsernbasis var omsetningen på 9,1 milliarder kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også