BI Bergen banker børsen

Aksjegruppen BI Bergen tjente 1,9 prosent, i en uke da Hovedindeksen og tolv av deltagerne i Nordnets ­porteføljekonkurranse var ned.

Publisert 13. mai 2019 kl. 10.15
Oppdatert 13. mai 2019 klokken 10.21
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 310 ord
Opptrappingen av handelskrigen mellom USA og Kina medførte at Hovedindeksen falt med nesten 2 prosent i forrige uke. Bare tre av deltagerne i Nordnets skoleduell klarte å øke sin kapital: Aksjegruppen BI Bergen (Handelshøyskolen BI, Campus Bergen), Aksjeklubben HiØ (Høgskolen i Østfold) og Børsklubben NHH (Norges Handelshøyskole).Kværner trakk oppI likhet med de øvrige studentgruppene tapte BI Bergen-laget stort på sin oljeeksponering. Gruppen satt imidlertid på bare en aksje i sektoren, Borr Drilling, så den negative effekten var begrenset.Samtidig trakk Kværner og Fjord1 opp, med kursløft på henholdsvis 11 og 5 prosent.Hittil i porteføljekonkurransen ligger BI Bergen nå på en fjerdeplass. Denne runden avsluttes ved utgangen av mai, så det er lite sannsynlig at gullet ­glipper for Børsgruppen Nord Bodø ­(Handelshøgskolen i Bodø). Selv etter forrige ukes nedtur, utgjør ledelsen over 17 prosentpoeng.Plukker taperaksjerAnalytikernes fem favorittaksjer gjorde det igjen verre enn selv de mest uheldige studentgruppene.Fallet på 6 prosent innebærer at de som fulgte proffenes anbefalinger nå har tapt nesten en tredel av sin kapital, siden konkurransen begynte i midten av september.DNO var den virkelig store taperen, med et kursfall på nær 15 prosent i forrige uke. Av de ti analytikerne som følger selskapet, opererer ni med en «strong buy»-anbefaling, mens en enslig pessimist nøyer seg med «hold». Blant studentlagene sitter Børsgruppen Aktie BI (Handelshøyskolen BI), Verdi NTNU (Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet) og Aksjegruppen OsloMet med aksjen.Enstemmig anbefalingBare en aksje er tilsynelatende så fantastisk billig og spennende at samtlige analytikere synes den er en «strong buy»: Odfjell Drilling.Denne klarte seg relativt godt i forrige uke, med en kursoppgang på 0,1 prosent. Nivået er dessuten tilnærmet uendret, siden aksjen ble tatt inn i analytiker­porteføljen.Til sammenligning har Borr Drilling nå tapt nesten halvparten av sin markedsverdi, mens DNO og Star Bulk Carriers er ned med henholdsvis ti og 15 prosent. Spectrum har derimot vært et lyspunkt, med en avkastning på 9 prosent.