- Bør regne med fortsatt volatilitet i aksjemarkedene

Nordea Markets-økonomene Kjetil Olsen og Nick Pausgaard Fisker om dagens viktigste.

«Meldingen om at amerikanske selskaper fortsatt får gjøre forretninger med Huawei de neste tre månedene bidro til en liten opptur i amerikanske aksjer i går, etter å ha falt kraftig på mandag», heter det fra Kjetil Olsen og Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets i morgenrapporten. Det var særlig teknologiaksjene som svinger, og S&P 500 var opp 0,9 prosent tirsdag.«Over natten er det imidlertid ned i kinesiske aksjemarkeder, etter at den amerikanske «svartelisten» kanskje blir utvidet til også å gjelde Kinas Hikvision. I går hintet også Xi Jinping om at handelskonflikten mellom landene kan bli langvarig, med at de nå legger ut på en ny lang marsj (referanse til den røde hærs historiske lange marsj). En bør derfor regne med fortsatt volatilitet i aksjemarkedene en god stund framover», skriver Olsen og Pausgaard Fisker.Futuresmarkedet i amerikanske aksjer peker mot en nokså flat åpning i dag.KronenEURNOK kom ned rundt fire øre i går og noteres akkurat nå til 9,77.«Kan hende kronen var litt oversolgt, men bedringen i aksjemarkedene og et mer positivt sentiment i går trakk nok også», mener Nordea Markets-økonomene.ViktigViktigste begivenheten i dag blir Fed-referatet fra rentemøtet 1. Mai. Mest interessant blir ifølge Olsen og Pausgaard Fisker diskusjonen rundt inflasjonen.«Powell sa på pressekonferansen etter rentemøtet at han trodde den siste tids svekkelse av inflasjonen skyldtes midlertidige forhold. Mens mange i markedet hadde «håpet» på signaler om et mulig snarlig rentekutt på grunn av den lave inflasjonen, bidro Powells kommentarer til å ta bort noe av det håpet. Det blir interessant å se om Powells vurdering gjenspeiler flertallet i komiteen eller ikke», heter det. I tillegg er det en rekke taler fra FOMC medlemmene Bullard (duete, stemmerett), Williams (hauk, stemmerett), Bostic (duete, ikke-stemmerett) samt ECBs sentralbanksjef Mario Draghi (duete, stemmerett) og sjeføkonom Peter Praet (duete, stemmerett).Fra Storbritannia får vi inflasjonstall for april. Nordea Markets venter den underliggende inflasjonen inn på 1,9 prosent over året, opp fra 1,8 prosent i forrige måned.«Det er veldig likt det Bank of England har i anslagene sine. Uansett venter vi ikke at Bank of England gjør noe som helst før Brexit er klarlagt. May har signalisert en ny avstemming i parlamentet snart og også antydet en ny folkeavsteming. To be continued…», skriver økonomene.