Børsene i Kina stiger markant

Det er variert stemning på de asiatiske børsene tirsdag morgen, og fortsatt er det handelskrigen som i størst grad preger stemningen.I Japan faller Nikkei 0,07 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,22 prosent.Shanghai Composite klatrer derimot 1,52 prosent, og CSI 300 er opp 1,80 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,22 prosent.Kospi i Sør-Korea styrkes 0,87 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia er opp 0,02 prosent, mens Straits Times i Singapore derimot faller 0,37 prosent.- Kina og USA vil neppe tillate worst-case scenario, som omfatter å sette opp handelsbarrierer på alle fronter, ettersom det vil bety store tap for begge parter. Så det verst tenkelige utfallet kan allerede nå være priset inn, sier president i China Vision Capital Management, Sun Jianbo, til Bloomberg News.Wall StreetI USA ble det mandag en ny nedtur på børsene . President Donald Trumps ord- og handelskrig, og nye restriksjoner for teknologieksport og samarbeid med Huawei, ble i helgen fulgt opp med at Google kuttet i samarbeidet med det kinesiske smarttelefonselskapet. Forholdet mellom USA og Kina ble med det også surere i løpet av helgen og det er nå usikkert når de vil møtes til nye forhandlinger. I verste fall kan det fortsette slik i fem til ti år.Dette rammet hele teknologisektoren på børsene i New York, og Nasdaq endte mandag ned 1,46 prosent til 7.702,38. S&P 500 falt 0,67 prosent til 2.840,23, mens Dow Jones ble svekket 0,33 prosent til 25.679,90.