Børstapere falt kraftig på rød børs

Equinor ble tirsdag omsatt for utrolige 3,2 milliarder kroner. 

Det var nedgang på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte ned 0,41 prosent til 872,86 poeng. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for hele 9,1 milliarder kroner. Oljeprisen er ned 0,36 prosent til 69,74 dollar per fat ved børsslutt i Oslo.Av tungvekterne falt Equinor 0,09 prosent, omsatt for hele 3,2 milliarder kroner. I sluttauksjonen var omsetningen skyhøy. Etter å ha steget rundt fem prosent tidlig i handelen, snudde Nel brått ned, og endte dagen med en nedgang på 2,10 prosent på høyt volum.Børstaperen Next Biometrics falt 16,29 prosent etter det i dag tidlig ble klart at konsernsjef Ritu Favre forlater selskapet 28. juli. Det siste året har aksjen falt over 80 prosent.Det var også bredt fall i oppdrettssektoren tirsdag. Mowi falt 0,09 prosent, mens Salmar falt 2,71 prosent. Lerøy Seafood falt 2,16 prosent.Ellers falt Norwegian 6,56 prosent til 33,46 kroner.  XXLSportsgiganten og børstaperen XXL falt 8,27 prosent til 21,52 kroner, etter at Danske Bank Markets nedgraderte aksjen til salg og kuttet kursmålet fra 33 til 17 kroner.Danske Bank Markets peker på «XXLs stadig skralere» balanse, og at ebitda i forhold til nettogjelden var 3,9 ganger ved utgangen av første kvartal, og tror XXL sannsynligvis må hente inn 300-500 millioner kroner i ny kapital, og at dette vil sette aksjen under betydelig press.Det siste året har XXL-aksjen falt over 70 prosent.   Thin Film ElectronicsTeknologiselskapet Thin Film Electronics meldte tirsdag om et resultat etter skatt på minus 11,775 millioner dollar i 1. kvartal 2019, mot minus 9,651 millioner dollar i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 0,781 millioner dollar, sammenlignet med 1,177 millioner dollar i 1. kvartal 2018.Thin Film-aksjen falt 2,78 prosent til 0,14 kroner. Det siste året har aksjen falt over 90 prosent.PGSSeismikkselskapet PGS steg hele 7,06 prosent i tirsdagens handel. Det skjer etter at selskapet meldte etter børsslutt mandag at de nå har igangsatt en prosess om refinansiering. Selskapet ønsker å hente rundt 525 millioner dollar i et 5-årig lån (first lien term). I tillegg, ønsker PGS å ta opp 150 millioner dollar ekstra (second lien term) med 5,5 års løpetid.Morgan Stanley skrev i en oppdatering at utviklingen i PGS burde lette noe av bekymringene fra folk som er bearish til aksjen om en potensiell egenkapitalinnhenting i forkant av låneforfallene 2020 og 2021.Dolphin DrillingDet kriserammede riggselskapet Dolphin Drilling meldte tirsdag at hele ledelsen i selskapet blir sagt opp, inkludert administrerende direktør Ivar Brandvold og finansdirektør Hjalmar Krogseth Moe.Driften i borevirksomheten til Dolphin Drilling ventes å fortsette uforstyrret, og selskapets sikrede långivere har informert om at den nye sjefen for denne virksomheten vil være Bjørnar Iversen som er i prosess med å etablere en ny ledergruppe.Dolphin-aksjen endte ned 7,54 prosent.SASSAS meldte tirsdag om et resultat etter skatt på minus 933 millioner svenske kroner i sitt regnskapsmessig 2. kvartal 2019, mot minus 349 millioner svenske kroner i samme periode året før.Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat på minus 805 millioner svenske kroner.Driftsinntektene beløp seg til 10.187 millioner svenske kroner, sammenlignet med 9.916 millioner svenske kroner i 1. kvartal 2018. Forhåndstipset lød på 10.100 millioner svenske kroner.SAS anslår at pilotstreiken, som varte fra 26. april til 2. mai, vil få en total effekt på selskapets resultat før skatt på 650 millioner svenske kroner, hvorav 430 millioner kroner påvirker de siste fem dagene i 2. kvartal.SAS-aksjen falt hele 8,38 prosent.