Bred børsoppgang i Asia

An investor monitors share prices at a brokerage house in Beijing, Wednesday, March 27, 2019. Shares were mixed in Asia early Wednesday after U.S. stocks finished broadly higher on Wall Street, erasing modest losses from a day earlier. (AP Photo/Andy Wong) Andy Wong

De fleste børsene i Asia styrkes tirsdag morgesn.I Japan stiger Nikkei 0,36 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,33 prosent.Shanghai Composite i Kina styrkes 0,89 prosent, og CSI 300 er opp 1,02 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,49 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,18 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 0,50 prosent, mens Straits Times i Singapore derimot faller 0,20 prosent.Trump i JapanÅrsaken til oppgangen er ifølge CNBC Donald Trumps optimisme rundt en handelsavtale med Japan, hvor han akkurat har vært på et firedagers statsbesøk.Ifølge den amerikanske presidenten er målet å fjerne handelsbarrierer for å gi amerikansk eksport mer rettferdige muligheter i Japan, og beskrev den amerikanske handelsubalansen med Japan som «utrolig stor» og uttrykte håp om å adressere dette.- De problemene USA har med Kina, de har de i teoriene med Japan også, men etter det man kan se på måten Trump uttaler seg på, føler han seg tydeligvis nærmere Japan, sier Hugh Young i Aberdeen Standard Investment til CNBC.Trump uttalte også mandag at USA fortsatt ikke er klar for å signere en avtale med Kina.Wall StreetAlle de amerikanske markedene var stengt mandag, som følge av Memorial Day.