Bred oppgang på børsen

Fart på sakene etter «vakkert brev».

Oslo Børs holder seg godt inne i negativt terreng fredag ettermiddag.Hovedindeksen står i skrivende stund i 870,97, etter en oppgang på 1,38 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 1.482 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av børsfall i USA i går og mer blandet stemning på Asia-børsene tidligere i dag.Futureshandelen peker mot nedgang fra start på Wall Street fredag.På de toneangivende Europa-børsene peker derimot pilene - som på Oslo Børs - oppover.Britiske FTSE 100 stiger 0,7 prosent, tyske DAX én prosent og franske CAC 40 0,9 prosent.Trump fikk «vakkert brev»Handelskonflikten mellom USA og Kina fortsetter å stjele overskrifter, og USA har nå iverksatt økningen av tollsatsene fra 10 til 25 prosent som landet har truet med.Ifølge Bloomberg varsler kinesiske myndigheter et umiddelbart motangrep, men spesifiserer ikke hvordan.På den annen side har president Donald Trump fått «et vakkert brev» fra Kinas president Xi Jinping.Brevet gir fornyet håp om at en avtale mellom landene kan landes, men tolløkningen kan likevel gi en spent siste dag med forhandlinger i Washington.- Det faktum at partene har blitt enige om å fortsatte samtalene fredag gir et glimt av håp om at forholdet mellom de to stormaktene ikke har forverret seg til det ugjenopprettelige. Markedene klamrer seg også til Trumps kommentarer om brevet av Xi Jinping og en forventet telefonsamtale mellom de to lederne, skriver analysesjef Jasper Lawler i London Capital Group i en oppdatering Hegnar.no har fått tilgang til.Oljepris og handelskrigUSAs tolløkning setter også sitt preg på oljemarkedet, men vedvarende OPEC-regisserte produksjonskutt og USA-sanksjoner mot Iran og Venezuela bidrar til å sende oljeprisene oppover.I tillegg er altså håpet om en handelsavtale fornyet av det tidligere nevnte «vakre brevet».Brent-oljen er fredag ettermiddag opp 0,4 prosent til 70,68 dollar fatet, og er dermed opp én dollar fra nivåene ved stengetid i Oslo i går.WTI-oljen stiger 0,5 prosent til 61,99 dollar fatet.Bred børsoppgangPå Oslo Børs stiger Equinor 1,4 prosent til 183,55 kroner, mens Aker BP er opp 1,5 prosent til 256,40 kroner.DNO henter seg noe inn etter to dager med kursfall i kjølvannet av kvartalstallene, og klatrer 0,9 prosent til 16,62 kroner.Fredagens børsoppgang skjer på bred basis, og vi må ned til den 27. mest omsatte for å finne en aksje som faller: Aker Solutions med 0,3 prosent til 40,10 kroner.Kongsberg Gruppen er dessuten ned 1,6 prosent til 119,10 kroner etter dagens dagens kvartalstall .Kjell Inge Røkkes Aker økte nettoverdiene med nesten 35 prosent i 1. kvartal, og aksjen stiger 0,5 prosent til 525,50 kroner.Alle dagens tallfremleggere her Nel henter seg innPå den positive siden henter Nel seg bra inn igjen etter en tung dag i går, og stiger 6,5 prosent til 8,52 kroner.Selskapet forteller fredag om en kontrakt for hydrogenbusser i London.Les også: Nel-sjef Jon-Andre Løkke guider ikke på hvor mye de skal tape Flere lakseaksjer er i siget, og særlig Mowi som legger på seg 3,4 prosent til 198,25 kroner på høyt volum.For øvrig i sektoren merker vi oss Bakkafrost og SalMar, opp hhv. 2,4 prosent til 442,80 kroner og 2,2 prosent til 397,70 kroner.Storebrand fortsetter å hente seg inn etter kvartalstallene tidligere denne uken, og stiger nye 1,5 prosent til 68,72 kroner.Blant tungvekterne tar vi også med oss Norsk Hydro, som avanserer 2,4 prosent til 33,30 kroner.Kraftig soloppgangSuverent øverst på vinnerlisten finner vi Aega, som spretter opp hele 56,6 prosent til 1,55 kroner på Oslo Axess.Solparkselskapet kunne torsdag kveld fortelle om en avtale om å selge alle sine solenergianlegg til et datterselskap av Mareccio Energia.Aksjen har likevel falt en del tilbake fra dagens høyeste på 1,80 kroner.Kjøpesummen priser Aega til 22,6 millioner euro, tilsvarende 10,6 millioner euro for egenkapitalen, betinget av enkelte justeringer.Dette tilsvarer igjen 2,10 kroner per Aega-aksje.Duo i tet etter tallNærmest finner vi en av dagens tallfremleggere, Goodtech, som belønnes med 16,3 prosent oppgang til 5,70 kroner etter kraftig resultathopp .Otello la også frem kvartalstall fredag, og spretter opp 13,1 prosent til 13,46 kroner selv om inntektene sviktet og selskapet tapte nesten 10 millioner dollar .Havyard Group stiger også tosifret, nærmere bestemt 10,0 prosent til 7,70 kroner.Norwegian Property markerer seg ved å stige 8,0 prosent til 11,45 kroner, etter at selskapet i går lanserte et tilbakekjøpsprogram med premie.Rederi til bunnsTaperlisten toppes av Techstep, som faller 12,2 prosent til 3,45 kroner.Nærmest følger Awilco LNG, som straffes med 10,5 prosent kursfall til 4,00 kroner etter å ha gått på et milliontap i 1. kvartal.Videre trekker Storm Real Estate ned 9,7 prosent til 31,6 øre.