Cleaves anbefaler GoodBulk etter kursfall

- Er perfekt posisjonert til å høste fruktene av bedre fundamentale faktorer i tørrbulkmarkedet fremover, konkluderer analytiker Joakim Hannisdahl.

Børs

- Selv om den sykliske oppturen fikk et tilbakeslag i år etter flere "black swan"-hendelser, mener vi at vi nå har nådd rock bottom når det gjelder etterspørselsveksten. Med tilbudsveksten på historiske lave nivåer på medium sikt, er ikke den nåværende svakheten systemisk slik den var gjennom bunnen i 2016, skriver analysesjef Joakim Hannisdahl i Cleaves Securities i en oppdatering.Han har hatt en hold-anbefaling på det OTC-noterte tørrlastrederiet GoodBulk og et kursmål på 137 kroner.Etter at en betydelig post ble omsatt til 110 kroner mandag, har han imidlertid valgt å oppgradere anbefalingen til kjøp. Det opprinnelige kursmålet beholdes.- GoodBulk har en flåte på 25 Capesizer, en Panamax og en Supramax, akkumulert til historisk lave priser i 2017 og 2018. En konservativ finansiell gjeldsgrad setter selskapet i en perfekt posisjon til å kunne distribuere kontanter til eierne eller utvide flåten, skriver Hannisdahl.Selskapet omsettes fortsatt på den norske OTC-listen etter å gjentatte ganger ha vært nødt til å utsette en planlagt USA-notering som følge av utfordrende markedsforhold.Etter at 500.000 aksjer skiftet hender for 110 kroner pr. stykk mandag, prises rederiet til 3,3 milliarder kroner.

goodbulk
otc-listen
tørrbulkrederi
tørrlast
capesize
cleaves securities
joakim hannisdahl
kjøpsanbefaling
aksjetips
kursmål
børsnotering
Nyheter
Børs