CO2-smell for Arendals Fossekompani

Ivan Kverme

Inntjeningen falt i 1. kvartal.

Arendals Fossekompani melder om et resultat etter skatt på 25 millioner kroner i 1. kvartal 2019, mot 35 millioner kroner i samme periode i fjor.Resultatet per aksje gikk fra 13 til ni kroner.Resultatet før skatt kom inn på 60 millioner kroner, ned fra 74 millioner kroner i samme periode i fjor.Driftsresultatet ble 65 millioner kroner, mot 82 millioner kroner i 1. kvartal 2018.Driftsinntektene beløp seg til 1.153 millioner kroner, sammenlignet med 1.163 millioner kroner i 1. kvartal 2018.CO2-smellSelskapet drar frem NSSLGlobal, Powel og sin kraftproduserende enhet som de største bidragsytere til resultatet.Spesielt Powel leverer betydelig resultatforbedring.Resultatet er negativt påvirket av redusert aktivitetsnivå i EFD Induction og svake resultater i Cogen Energia «som følge av høye priser på CO2-kvoter».- Det er for sistnevnte faktor stor usikkerhet knyttet til hvordan dette vil bli avregnet i fremtidige produksjonsbonuser som selskapet mottar fra spanske myndigheter. Selskapet har derfor valgt ikke å inntektsføre økt forventet bonus som følge av økte priser på CO2-kvoter, heter det.Rapporten her.


Les også