Corona-produsent faller kraftig på børs

Analytiker mener en toll på 25 prosent vil svekke bunnlinjen med 20 prosent

Constellation Brands, produsenten av det velkjente ølmerket Corona, faller hele 5,60 prosent på Wall Street fredag.Det skjer etter at president Trump sa at USA vil øke tollen på alle varer som importeres fra Mexico med fem prosent fram til det ikke lenger kommer ulovlige innvandrere over grensen.Tollen vil kunne nå en topp på 25 prosent 1. oktober i år.Dette rammer Constellation Brands som i stor grad baserer seg på import av øl fra Mexico.- Majoriteten av øl-inntektene og fortjenesten kommer fra meksikansk import, sier analytiker Bryan Spillane i Bank of America Merrill Lynch, ifølge Seeking Alpha.Han mener en toll på fem prosent vil redusere selskapets bunnlinje med fire prosent, mens en toll på 25 prosent vil redusere den med hele 20 prosent.