- Det betyr at børsene kan falle mer hvis ting eskalerer

Erik Johannes Bruce og Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets om viktige drivere denne uken.

Børs

En sen oppgang førte til at amerikanske aksjer endte opp for første gang på fem dager fredag.«Det ble ingen avtale mellom Kina og USA, men meldinger om at samtalene hadde vært konstruktive, bidro til bedre stemning på fredag. Over helgen har imidlertid stemningen surnet», skriver Erik Johannes Bruce og Nick Pausgaard Fisker i Nordea Markets i morgenrapporten. Det er ned stort sett ned i Asia og futures på S&P er ned én prosent.«Det hvite hus' økonomiske rådgiver Kudlow sa på søndag at Kinas manglende vilje til å lovfeste ting de blir enig om er et hovedproblem. Uttalelser både fra USA og Kina tyder på at det ikke blir noen snarlig løsning. Kudlow sa at det var en god mulighet for et toppmøte mellom Trump og Xi på G20 toppmøtet. Det er imidlertid først sent i juni», heter det videre.Signaler tyder også ifølge Nordea Markets-økonomene på at Trump snart vil annonsere at det vil legges toll på de omlag 300 milliarder dollar som ikke har fått toll til nå. Kina planlegger mottiltak.«På tross av at siste uke var ned, er reaksjonen på handelsbråket relativt forsiktig. Det betyr at børsene kan falle mer hvis ting eskalerer. Selv om partene nok vil signalisere at samtalene vil fortsette for å forsøke å holde håpet om en løsning oppe», skriver Bruce og Pausgaard Fisker».Duoen mener handelsrelatert nytt nok blir viktige drivere også denne uken.

aksjemarkedet
wall street
usa
kina
nordea
nordea markets
erik bruce
Nick Pausgaard Fisker
handelskrig
Nyheter
Børs