Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs torsdag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,2 prosent, eller innenfor intervallet [-0,3, -0,1] prosent. «Den amerikanske sentralbanken valgte som ventet å holde styringsrenten uendret etter gårsdagens møte. Gitt at inflasjonen i USA ligger under to prosent, samt at flere indikatorer hva angår global vekst er sprikende, kommer Fed til å holde renten i ro fremover. Når det er sagt, en eventuell løsning på handelskonflikten mellom USA og Kina kan endre disse premissene, tror vi. Rykter skal ha det til at en avtale mellom verdens to største økonomier kan være på plass innen en uke eller to. Resultatsesongen i USA går mot slutten, mens her hjemme har den så vidt startet» skriver Berntsen i morgenrapporten.«I dag er det for øvrig ingen store resultattall som slippes. I morgen derimot, publiserer både Equinor og DnB, børsens to største selskaper, sine tall for første kvartal. Med andre ord går vi mot en spennende avslutning på uken. Oljeprisen er noe ned fra nivåene vi hadde da Oslo Børs stengte tirsdag», fortsetter Berntsen.Oslo BørsDet var nedgang på Oslo Børs tirsdag. Hovedindeksen endte ned 0,33 prosent til 880,91 poeng. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for fem milliarder kroner. Brent-oljen klatret 0,31 prosent til 72,20 dollar.Atea og ABG Sundal Collier falt henholdsvis 3,75 og 1,49 prosent etter sine kvartalstall. Polarcus og NattoPharma la også frem kvartalstall, og falt henholdsvis 6,84 og 3,64 prosent.Blant tungvekterne steg Equinor 0,47 prosent, mens DNB falt 1,98 prosent. Norsk Hydro falt 2,99 prosent.Interoil Exploration toppet vinnerlisten med en oppgang på 15,67 prosent, etter melding om at selskapet har inngått en avtale om kjøp av majoritetsinteresser i en letelisens og to produksjonslisenser i Argentina for totalt 13 millioner dollar.Nel fortsatte oppturen, og endte opp 3,28 prosent. Norwegian-aksjen falt 3,45 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen ned 0,36 prosent til 71,92 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,27 prosent til 63,43 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 72,20 dollar fatet ved børsslutt i Oslo tirsdag.USADen amerikanske sentralbanken besluttet onsdag å holde renten uendret på 2,25 til 2,5 prosent. Det var helt i tråd med forventningene. Børsene var opp da rentedommen ble offentliggjort , men snudde ned etter at sentralbanksjefen begynte å snakke .Investorene hadde begynt å få et gryende håp om at neste renteendring vil bli et kutt. Det håpet fikk seg en knekk da sentralbanksjef Jerome Powell, på pressekonferansen, nærmest avfeide muligheten for et rentekutt i nær fremtid.Dow Jones hadde onsdag sin verste dag siden 9. april og falt 0,61 prosent til 26.430,14. S&P 500 falt 0,75 prosent til 2.923,73, mens Nasdaq endte ned 0,57 prosent til 8.094,64.Hele USA-kommentaren her AsiaDet er blandet stemning på børsene i Asia torsdag morgen.Hang Seng i Hong Kong stiger 0,63 prosent, og Kospi i Sør-Korea er opp 0,40 prosent.Ifølge Bloomberg News kommer oppgangen som følge av rykter om at Kina og USA allerede neste fredag kan annonsere en ny handelsavtale.S&P/ASX 200-indeksen i Australia er derimot ned 0,74 prosent, og Straits Times i Singapore faller 0,53 prosent.Børsene i Japan og Kina er torsdag stengt.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

 • Akastor: Kl. 07.00, telefonkonferanse kl. 08.00
 • Helgeland Sparebank: Presentasjon på Nationaltheateret Konferansesenter kl. 08.15
 • Landkreditt Bank
 • Sparebanken Sogn og Fjordane
 • Subsea
Resultater, utlandet
 • DowDuPont
 • Lundin Petroleum
 • Shell
Makro
 • Kina: Caixin PMI-industri, april
 • Sverige: PMI-industri, april, kl. 08.30
 • Norge: PMI, april, kl. 09.00
 • Spania: PMI-industri, april, kl. 09.15
 • Italia: PMI-industri, april, kl. 09.45
 • Frankrike: PMI-industri, april, kl. 09.50
 • Tyskland: PMI-industri, april, kl. 09.55
 • EMU: PMI-industri, april, kl. 10.00
 • Storbritannia: Rentebeskjed, kl. 13.00
 • USA: Førstegangssøkende ledighetstrygd, kl. 14.30
 • USA: Produktivitet, kl. 14.30
 • USA: Industriordre, mars, kl. 16.00
Annet
 • SSB: Ukentlig lakseeksport, kl. 08.00
 • SSB: Byggeareal, 1. kvartal 2019, kl. 08.00
 • SSB: Informasjon og kommunikasjon, strukturstatistikk, 2017, endelige tall, kl. 08.00
 • SSB: Omsetning i varehandel, 6. termin 2018, kl. 08.00
 • Norwegian Finans Holding: Ordinær generalforsamling
 • Voss Veksel- og Landmandsbank: Årsrapport
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også