Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs mandag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,1 prosent, eller innenfor intervallet [0, 0,2] prosent. «De asiatiske børsene endte blandet i natt. Dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Nyhetsbildet er for øvrig lite endret fra det vi hadde i forrige uke. Med andre ord så er handelskrigen mellom USA og Kina det som opptar de fleste investorer. Det ligger i kortene at USA og Kinas toppledere, med Trump og Xi Jinping i spissen, vil møtes under det kommende G20-møtet i Japan (den 28-29 juni). Hvorvidt partene kan bli enige om en ny handelsavtale innen den tid gjenstår å se. Uansett, gitt at begge land er svært avhengig av hverandre (økonomisk), venter vi en løsning på et eller annet tidspunkt. Når det er sagt, USAs tøffe tone hva angår teknologi og `ulovlig´ kinesisk overførsel, vil neppe opphøre med det første. Oljeprisen er opp 0,8 prosent fra fredagens nivåer, noe som kan tenkes å hjelpe oljerelaterte selskaper i dag, i alle fall i åpningsminuttene», skriver Berntsen i morgenrapporten.Oslo BørsHovedindeksen steg 0,79 prosent til 875,95 fredag. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4,4 milliarder kroner.Seadrill falt nye 10,3 prosent til 47,2 kroner fredag. Nordea Markets tror at Seadrills ordrebok ligger an til å vokse, og at det kun er et spørsmål om tid før prismakten vender tilbake.Både Danske Bank og Nordea Markets fastholder sitt positive syn på Seadrill.Seadrill (-10,3 prosent), DOF (-1,2 prosent), Targovax (-2,8 prosent) og Hiddn Solutions (-10,1 prosent) falt alle til ny all-time low.Medistim, NEL, Spareanken Møre, Fjordkraft og Adevinta A steg til ny all-time high.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,72 prosent til 68,68 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,46 prosent til 58,36 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 68,09 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Baker Hughes' seneste riggtelling viste fredag ettermiddag at antallet oljerigger i drift i USA falt med fire  i uken som sluttet 24. mai. Prisene som allerede steg før tellingen ble publisert, løftet seg ifølge TDN Direkt ytterligere da tallene kom.Analytikere sier ifølge nyhetsbyrået at de amerikanske sanksjonene mot Iran og Venezuela, sammen med Opec-kuttet, fører til tilbudssidepress på prisene, mens de pågående handelsspenningene mellom USA og Kina skaper bekymringer knyttet til etterspørsel og økonomisk vekst.USAUten de helt store nyhetene var det en rolig fredag på børsene i New York . Dow Jones steg 0,37 prosent til 25.585,69, mens S&P 500 endte opp 0,14 prosent til 2.826,06. Nasdaq klatret 0,11 prosent til 7.637,01.En av aksjene i fokus var Tesla, som falt mest av de ti mest omsatte på Nasdaq, med en nedgang på 2,46 prosent til 190,69 dollar. Aksjen er med det halvert siden desember og mer enn halvert siden toppen på 387,46 dollar den 7. august 2018. Den siste månedene har Tesla falt 28 prosent.Hele USA-kommentaren her AsiaI Japan stiger Nikkei 0,32 prosent, og den bredere Topix-indeksen er opp 0,38 prosent.Shanghai Composite i Kina styrkes 0,26 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong derimot faller tilbake 0,60 prosent.Kospi i Sør-Korea er ned 0,27 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia svekkes 0,08 prosent, og Straits Times i Singapore faller 0,26 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

  • MPC Container Ships
Makro
  • Kina: Industrilønnsomhet
Annet
  • SSB: Produsentprisindekser for tjenester, 1. kvartal 2019, kl. 08.00
  • SSB: Arealbruk og arealressurser, 1. januar 2019, kl. 08.00
  • SSB: Reiseundersøkelsen, 1. kvartal 2019, kl. 08.00
  • SSB: Grensehandel, 1. kvartal 2019, kl. 08.00
  • Funcom: Ordinær generalforsamling
  • Reach Subsea: Ordinær generalforsamling
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)