Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs tirsdag. Analysesjef Roger Berntsen spår åpningen.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,3 prosent, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4] prosent. «De amerikanske børsene holdt stengt onsdag (Memorial Day). Dermed måtte investorene i Asia klare seg på egen hand i natt. Når det er sagt, det økonomiske bakteppet for alle aksjeinvestorer er farget av den pågående handelskrigen mellom USA og Kina, samt en amerikansk rentekurve som indikerer svakere global vekst. Det vil si, de lange rentene i USA er i ferd med å falle under de korte rentene. Gitt denne situasjonen kan det tenkes at den amerikanske sentralbanken vil måtte senke styringsrenten i løpet av året», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Oljeprisen er opp over en prosent fra gårsdagens nivåer og handles nå rundt 70 dollar per fat. Equinor-aksjen er for øvrig ned 5,4 prosent i 2019, til tross for at oljeprisen er kraftig opp i samme periode», fortsetter Berntsen.Oslo BørsMandag endte hovedindeksen på 876,47, opp 0,06 prosent. Det ble totalt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 2.924 millioner kroner. Carnegie nedgraderte sin anbefaling på Seadrill til salg fra kjøp i en oppdatering . Kursmålet ble kuttet til 25 kroner fra tidligere 210 kroner. Seadrill-aksjen endte ned 15,04 prosent til 40,10 kroner.Sparebank 1 Markets oppjusterte ifølge en oppdatering fra analytiker Tore Tønseth søndag kursmålet på flere lakseselskaper, og gjentok sitt positive syn på sektoren. Mowi styrket seg 2,01 prosent, SalMar endte opp 6,33 prosent, mens Lerøy steg 2,94 prosent. Bakkafrost endte opp 0,45 prosent, mens Grieg steg 1,61 prosent.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen opp 0,09 prosent til 68,83 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,19 prosent til 59,24 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 69,10 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Til tross for at oljeprisen får støtte fra det analytikerne i ANZ kaller tilbudsideforstyrrelser, blant annet på grunn av uroen i Libya, er markedet fortsatt forsiktig ettersom handelspenningene mellom USA og Kina fortsatt er overhengende , melder TDN Direkt.President Donald Trump uttalte mandag at han ikke forhaster seg mot en handelsavtale med Kina.AsiaI Japan stiger Nikkei 0,36 prosent, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,33 prosent.Shanghai Composite i Kina styrkes 0,89 prosent, og CSI 300 er opp 1,02 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,49 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,18 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia klatrer 0,50 prosent, mens Straits Times i Singapore derimot faller 0,20 prosent.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater

 • Magseis Fairfield: Presentasjon på Felix Konferansesenter kl. 08.00
 • Byggma
 • Glitre Energi
 • Havyard Group
 • Reach Subsea
 • Solstad Offshore
 • Thin Film Electronics
Makro
 • Norge: Oljeinvesteringer, kl. 08.00
 • Tyskland: Konsumenttillit, juni, kl. 08.00
 • Sverige: Konjunkturbarometer, kl. 09.00
 • Sverige: Detaljhandel, april, kl. 09.30
 • Sverige: Handelsbalanse, april, kl. 09.30
 • EMU: M3, april, kl. 10.00
 • EMU: Økonomisk tillit, mai, kl. 11.00
 • EMU: Investortillit, mai, kl. 11.00
 • USA: S&P Case Schiller boligprisindeks, kl. 15.00
 • USA: Konsumenttillit, mai, kl. 16.00
 • USA: Dallas Fed-indeks, mai, kl. 16.30
Annet
 • SSB: Kollektivtransport, 2018, kl. 08.00
 • SSB: Renter i banker og kredittforetak, mars 2019, kl. 08.00
 • SAS AB: Halvtårsrapport
 • Bonheur: Ordinær generalforsamling
 • Byggma: Ordinær generalforsamling
 • Gentian Diagnostics: Ordinær generalforsamling
 • Havyard Group: Ordinær generalforsamling
 • Navamedic: Ordinær generalforsamling
 • North Energy: Ordinær generalforsamling
 • poLight: Ordinær generalforsamling
 • Q-Free: Ordinær generalforsamling
 • Thin Film Electronics: Ordinær generalforsamling
Kilder: Oslo Børs, TDN Direkt og Statistisk sentralbyrå (SSB)