Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs fredag, der flere store selskaper har lagt frem tall.

Netfonds og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,5 prosent, eller innenfor intervallet [0,4, 0,6] prosent. «Equinor og DNB, børsens to største selskaper, har levert positive tall for første kvartal fredag morgen, noe som vil prege børsåpningen i dag. Impulsene fra USA og Asia er for øvrig blandede. Derfor er det ingen drahjelp å få fra disse regionene», skriver Berntsen i morgenrapporten.«Utenlandske investorer venter nå på de viktige jobbtallene fra USA som slippes halv tre norsk tid. Disse tallene er viktige, da de forteller mye om den underliggende styrken i amerikansk økonomi. Sterke tall gir som regel utslag i høyere renter. Oljeprisen står nå i 70,4 dollar per fat, noe ned fra gårsdagens nivåer», fortsetter Berntsen.Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs endte på 876,46 torsdag, etter en nedgang på 0,51 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 4.696 millioner kroner.På Oslo Børs falt Equinor én prosent i forkant av morgendagens kvartalstall. Aker BP trakk ned 5,6 prosent, mens hovedeier Aker falt 4,7 prosent. DNO gikk tilbake 2,9 prosent.I oljeservice merker vi oss at Borr Drilling dundret ned 10,6 prosent til 22 kroner. Selskapet skrev i en flåteoppdatering torsdag at intensjonsavtalene for de to premium jack-up riggene «Saga» og «Skald» er kansellert av operatøren. Aksjen var nede i 20,20 kroner på dagens laveste, men hentet seg altså en del inn igjen.Seadrill gikk tilbake 6,6 prosent. Det John Fredriksen-dominerte selskapet arbeider med å levere ytterligere fem jackup-rigger til sin strategiske samarbeidspartner GDI og sistnevntes kontrakt med Qatar Petroleum.Hele børskommentaren her OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen ned 0,47 prosent til 70,42 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,24 prosent til 61,66 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 70,75 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.USADow Jones endte torsdag ned 0,46 prosent til 26.307,79 poeng. S&P 500 falt 0,21 prosent til 2.917,52 poeng, mens Nasdaq falt 0,16 prosent til 8.036,77 poeng. Handelen ble blant annet preget av mangfoldige nøkkeltall fra amerikanske myndigheter. Antall førstegangssøkende til ledighetstrygd i USA (jobless claims) var 230.000 per 27. april, uendret fra ikke-reviderte 230.000 uken før. Konsensus lå ifølge vår makrokalender på 215.000 jobless claims.Tall fra amerikanske myndigheter viser torsdag at de amerikanske industriordrene steg 1,9 prosent i mars, og slo forventningene om en oppgang på 1,5 prosent.Foreløpige tall fra amerikanske myndigheter viser også at produktiviteten utenfor jordbrukssektoren i USA steg 3,6 prosent i 1. kvartal 2019, langt over forventningene på 2,2 prosent.Hele USA-kommentaren her AsiaAsiatiske børser utvikler seg blandet etter at Wall Street torsdag så rødt for andre dag på rad.Hang Seng i Hongkong er opp 0,15 prosent, Kospi-indeksen i Sør-Korea faller 0,6 prosent, mens Sydney-børsen er marginalt opp.Markedene i Japan og Kina er stengt grunnet helligdager.Hele Asia-kommentaren herDette skjer i dagResultater, Norge

 • Bank2
 • Borregaard
 • DNB
 • Endúr
 • Equinor
 • KLP Banken
 • KLP Boligkreditt
 • KLP Kommunekreditt
 • Norwegian Finans Holding (Bank Norwegian)
 • Norwegian Property
 • Pareto Bank
 • Statens Pensjonsfond Utland (10:00)
Resultater, utenlands
 • Adidas
 • Air France-KLM
 • Berkshire Hathaway
 • Novo Nordisk
 • Internasjonalt skal totalt 75 selskaper i ilden. Oversikten her.
Makro, Norge (SSB)
 • Norge (08:00), SSB, Eiendomsomsetning, 1. kvartal 2019, foreløpige tall
 • Norge (08:00), SSB, Pengemengde, mars 2019
 • Norge (08:00), SSB, Kredittindikator, mars 2019
 • Norge (08:00), SSB, Ekteskap og skilsmisser, 2018
 • Norge (10:00), NAV, registrert ledighet i april
Makro, utenlands
 • Storbritannia (10:30): PMI-tjenester, april
 • EMU (11:00): KPI, april
 • EMU (11:00): PPI, mars
 • USA (14:30): Arbeidsmarkedsrapport, april (non-farm payrolls), av mange karakterisert som månedens viktigste nøkkeltall. Konsensus før rapporten er ifølge vår makrokalender at 180.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i april. Ledighetsraten ventes uendret på 3,8 prosent.
 • USA (15:45): PMI-tjenester, april
 • USA (16:00): ISM-tjenester, april
Annet
 • Schibsted, Ordinær generalforsamling
Kilder: Oslo Børs, CNBC, SSB, TDN Direkt