Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs fredag.

Netfonds, med analysesjef Roger Berntsen i Spissen, tror Oslo Børs åpner ned -0,7 prosent, eller innenfor intervallet [-1, -0,5] prosent. - De lange rentene i USA har fortsatt nedover de siste to døgnene, noe som er negativt for aksjemarkedene. Gitt at Oslo børs holdt stengt i går må investorene være forberedt på en ny dag med kursfall. Oljeprisen, som er en viktig premiss for en rekke selskaper her hjemme, er ned over 4 % siden onsdag ettermiddag. Høyere amerikanske oljelagre, svakere globale vekstutsikter, samt usikkerhet knyttet til OPECs vilje til å begrense sin egen produksjon på bekostning av økt amerikanske produksjon, er tre faktorer som bidrar til fall i oljeprisen. Handelskrigen mellom USA og Kina ser ut til å fortsette. I tillegg har Trump varslet mulige tollskjerpelser ovenfor Mexico også, da han mener landet ikke gjør nok for å begrense forflytning av mexicanere til USAs grense.Oljeprisen Oljeprisen er ned kraftig sammenlignet med børsslutt onsdag. Brent-oljen omsettes nå for 65,99 dollar per fat, mens WTI-oljen omsettes for 56,02 dollar per fat.Nedgangen kommer etter at tall for amerikanske råoljelagre, viste at lagrene falt langt mindre enn ventet.AsiaDet er blandet stemning på børsene i Asia fredag morgen.I Japan faller Nikkei 0,84 prosent, mens den berdere Topix-indeksen er ned 0,68 prosent.Shanghai Composite i Kina klatrer derimot 0,01 prosent, og CSI 300 er opp 0,06 prosent. Hang Seng i Hong Kong faller 0,18 prosent.Kospi i Sør-Korea er opp 0,27 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia stiger 0,04 prosent, mens Straits Times i Singapore faller 0,56 prosent.Wall StreetDe amerikanske børsene tok seg et pust i bakken torsdag. Etter en lang periode med volatile børser, drevet av handelsuro og geopolitiske utspill, endte USA-børsene marginalt opp torsdag. Dow Jones steg 0,17 prosent til 25.169,88, mens den bredere S&P 500 steg 0,21 prosent til 2.788,87. S&P 500 er likevel ned mer enn 5 prosent hittil i mai, og finanssektoren tynget torsdag.Nasdaq endte børsdagen opp 0,27 prosent til 7.567,72. Dette skjer i dagResultater: AegaFlex LNGHavyard GroupHunter GroupInteroil Exploration and ProductionJinhui ShippingNorthern Drilling