DNB Markets anbefaler ti aksjer

- Må være forberedt på rekyl.

DNB Markets gjør ingen endringer i sin anbefalte ukesportefølje denne uken.- Svakt momentum gjør det vanskelig å øke eksponeringen vi har i energisektoren på kort sikt fra et risikostyringsperspektiv. Sektoren har falt mye mer enn oljeprisen, men vi må være forberedt på at en rekyl kan forekomme hvis oljeprisen viser tegn til stabilisering. Resten av porteføljen har hatt en solid utvikling, så vi velger å beholde de samme aksjene en uke til, forklarer aksjestrateg Paul Harper i rapporten som Hegnar.no har fått tilgang til.DNB-porteføljenDNOEntraEquinorEuroprisEvryGrieg SeafoodScatec SolarSparebank 1 SR-BankTelenorYaraSoloppgang og tung olje Porteføljen var uendret fra mandag formiddag forrige uke til mandag formiddag denne uken. Til sammenligning falt hovedindeksen på Oslo Børs 1,6 prosent i samme periode.Både DNO (-8,6 prosent) og Equinor (-7,0 prosent) trakk avkastningen ned, men sterke bidrag fra Grieg Seafood (+8,9 prosent), Telenor (+4,0 prosent), Scatec Solar (+3,6 prosent) og Yara (+3,0 prosent) veide opp.Så langt i 2019 er DNB-porteføljen opp 13,6 prosent, mot 10,8 prosent for hovedindeksen.