DNB Markets anbefaler to aksjer

DNB Markets har større tro på Frontline enn konsensus i markedet .

Front Opalia - Foto: Frontline
Børs

Fjord1 opplevde kraftig resultatfall i første kvartal 2019, mot samme periode i fjor. Fasiten viste at bunnlinjen krympet fra 106,7 til 14,4 millioner kroner, mens inntektene ble redusert til 640,3 fra 719,8 millioner kroner. - Fjord1 rapporterer i dag Q1-tall og her har vi har en estimert EBITDA for kvartalet på 191 mill. kroner mot 218 mill. kroner for tilsvarende kvartal i fjor. To kontrakter utløp ved utgangen av 2018 og inntektsbortfallet er bare delvis ventet kompensert inn i 2019. Det er imidlertid ventet avgjørelser på flere større fergeanbud i tiden fremover, og ettersom selskapet allerede er operatør på noen av disse strekningene bør de etter vårt syn være godt posisjonert for nye kontrakter, skriver DNB Markets i sin morgenrapport. Meglerhuset har før eventuelle justeringer en kjøpsanbefaling med et kursmål på 48 kroner pr aksje.Vi gjør også oppmerksom på at aksjen i dag går ekskludert utbytte på 2.70 pr aksje.Frontline- Frontline legger frem Q1-tall i morgen tidlig. Her venter vi en EBITDA på 106 mill. dollar og et netto resultat på 56 mill. dollar, hvilket innebærer at vi ligger henholdsvis 8 prosent og 17 prosent over konsensus i markedet.- I tillegg venter vi i motsetning til konsensus at selskapet for første gang siden Q1 2017 utbetaler utbytte, og at dette gir en utbetaling på 0,25 dollar pr aksje. I denne forbindelse ser vi det videre som mest sannsynlig at selskapet signaliserer et lavere utbytte gjennom de neste to kvartalene før vi igjen ser grunnlag for en økning i Q4.Frontline stengte i går på 72,75 pr aksje. Meglerhuset har en kjøpsanbefaling med et kursmål på 79 kroner pr aksje.

fjord1
frontline
dnb markets
aksjetips
Nyheter
Børs